Hlavní obsah

Odpočinutá Slavia míří na jih

, 16. září 2006

Páté kolo české hokejové extraligy dnes otevře televizní duel, který bude přenášen z Českých Budějovic. Nejen tamní diváci tedy uvidí zápas týmů, které se utkaly v minulé sezóně v semifinále play off. Směrem na jih se vydá včera odpočívající Slavia Praha a fanoušci domácího celku budou doufat, že se domů bude vracet s prázdnou.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

České Budějovice získaly před sezónou pro první tým generálního sponzora a do nového ročníku vstoupily dobře. Výrazným způsobem se na tom podílí brankář Roman Turek. O něco hůře si již vede útočníkům. Ve včerejším zápase byli na domácí straně úspěšnými střelci pouze obránci. Posmyk v den svých narozenin rozhodl o výhře v prodloužení a dnes se postaví proti týmu, s nímž vybojoval extraligový titul. Domácí fanoušci budou ovšem jinak v napětí čekat, jací hráči dnes obléknou jejich oblíbené dresy, protože do týmu pronikla viróza, která včera znemožnila nastoupit hned třem hráčům.

Slavia se dlouhodobobě musí obejít bez Tomici a nejistý je start Kolaříka s Havlem. Vstup do soutěže pro loňského finalistu minulý pátek vypadal nadějně, ale po domácí prohře v prodloužení a úterním debaklu ve Zlíně zbyla týmu špetka spokojenosti jenom s využíváním přesilovek. Na zlepšení hry při plném počtu hráčů na ledě mohl tým během týdne zapracovat v tréninku, protože derby se Spartou bylo kvůli padesátinám Sazky přesunuto z pátku na úterý.

Bookmakeři bwin vidí dnešní duel jako vyrovnaný. Na výhru Českých Budějovic i Slavie vypsali shodně kurs 2,35. Domácí budou hnáni touhou po odvetě, hostující hráči zase budou muset předvést trenéru Růžičkov, že den odpočinku navíc k něčemu byl. Oba týmy si již také vyzkoušely prodloužení a zajímavé je, že oba k tomu donutily Karlovy Vary. V semifinále play off došlo mezi dnešními soupeři i na samostatné nájezdy. Na remízu v normální hrací době je vypsán kurs 4,3.

Reklama