Hlavní obsah

Everton chce uspět i v St. James Parku

Mužstvo z Liverpoolu letos ještě nepoznalo hořkost porážky. Svoji neporazitelnost se bude snažit prodloužit v dnešním utkání s Newcastlem.

Článek

Vstup Newcastlu do nové sezony se dá považovat za průměrný. V pěti odehraných utkáních vybojoval šest bodů; zvítězit se mu povedlo doma s Wiganem a minulý týden překvapivě ve West Hamu. Právě proti Kladivářům se střelecky prosadily dvě největší letní posily - nejdříve se trefil Damien Duff, který přišel z Chelsea, a poté i Obafemi Martins. V týdnu Straky přijely k dohrávce druhého kola na Anfield Road a bohužel pro trenéra Glenna Roedera nebyly jeho svěřenci Liverpoolu moc zdatným soupeřem; výsledek 2:0 byl pro ně ještě velice přijatelný. Navíc kvůli incidentu z tohoto utkání vyfasoval trest obránce Celestine Babayaro a tři utkání je mimo hru. Naopak oproti už zmiňovanému zápasu může Roeder počítat se službami rekonvalescentů Brambleho, Taylora a Ameobiho. Do branky se opět postaví náhradník Harper, kterého liverpoolský Alonso dokázal překonat střelou z vlastní poloviny.

Everton letos zažívá velmi dobrý úvod sezony. V pěti odehraných zápasech získal jedenáct bodů, dokázal porazit například svého městského rivala Liverpool nebo Tottenham. Svou domácí suverenitu ztratil minulý týden, kdy ani dvě branky do sítě Wiganu nestačily na vítězství. Dnes má trenér David Moyes výrazné problémy se složením defenzivní řady: už delší dobu je zraněný Stubbs, nyní ale visí otazníky i nad starty Yoba a Weira. Dobrou zprávou pro trenéra je alespoň návrat obránce Tonyho Hibberta a útočníka Victora Anichebe. Hlavními hvězdami týmu jsou ale nyní jiní hráči; své soupeře ničí především ofenzivní duo Cahill - Johnson. "Tim neodstartoval do nového ročníku v závratné formě, ale jeho výkony jdou rychle nahoru a zápas od zápasu je důležitějším hráčem pro náš tým," komentoval Cahillův přínos Moyes.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání jednoznačného favorita. Na domácí vypsali kurs 2.20; kurs na remízu je 3.20 a na vítězství Evertonu si můžete vsadit s kursem 3.00.

Reklama