Hlavní obsah

V Detroitu na začátek duel zklamaných

, 5. října 2006

Třemi zápasy včera odstartoval další ročník NHL, který by byl jubilejní, kdyby nebylo stávky hráčů v předminulé sezóně, v níž se neodehrálo jediné utkání. Vůči včerejšku se sehraje podstatně více zápasů a do hry se dostanou především kluby ze západní konference.

Foto: detroitredwings.com

Robert Lang

Článek

Detroit vyhrál ve třech z minulých čtyř odehraných sezón Prezidentovu trofej pro nejlepší tým základní části, ale na úspěch v play off už čeká čtyři roky. Vítězného ducha se rozhodl najít s pomocí brankářské dvojice, která ho dovedla k poslednímu Stanley Cupu. Do mužstva se tedy k Osgoodovi vrátil Dominik Hašek. Z útoku odešli zkušení Yzerman a Shanahan, čímž se uvolnil prostor pro trpělivého Jiřího Hudlera.

Vancouver se do play off v minulé sezóně neprotlačil a významný podíl na tom podle mnohých měli brankáři a právě na jejich výměnu se hosté zaměřili. Včera změny na tomto postu završili příchodem Sabourina. Oči fanoušků dnes hostujícího mužstva se však upírají především na Luonga, který měl podle kuloárů původně putovat do Detroitu, ale posléze zamířil z teplé Floridy až do kanadského města. V jeho stínu přišel posílit obranu týmový kolega Lukáš Krajíček. V útoku by se dnes neměl objevit Chouinard.

Bookmakeři bwin našli favorita tohoto duelu snadno. Na domácí Detroit vypsali kurs 1,85. Vancouver však dokázal na ledě dnešního soupeře vyhrát dvakrát během posledních tří sezón, což se mu v letech předcházejících nedařilo. Dnes si na něj lze vsadit v kursu 3,25.

Reklama