Hlavní obsah

Lvíčata chtějí napotřetí uspět

Už dvakrát po sobě nepostoupili čeští reprezentanti do jedenadvaceti let na závěrečný turnaj mistrovství Evropy. Nyní mají další šanci; k úspěchu stačí jediné - postoupit přes baráž, ve které narazí na Bosnu a Hercegovinu.

Článek

Naposledy hrála česká lvíčata na ME v roce 2002 a dokonce ho dokázala vyhrát. V mužstvu byla tehdy taková jména, jako Čech, Grygera, Kováč nebo Baroš. Poté ale neuspěla v baráži se Švýcarskem a pak ani s Německem. Letos je nový zkrácený systém kvalifikace. Výběr trenéra Škorpila postoupil po výhře s Kyprem a Běloruskem rovnou do baráže, jejíž úvodní zápas zahájí dnes v Jablonci. "Barážová matematika je jasná. V domácím zápase se pokusíme vytvořit co možná nejlepší výchozí pozici před odvetou. Musíme být ale maximálně zodpovědní a důslední. Kdy jindy než v baráži by hráči měli ukázat výkon na hranici možností," prohlásil před důležitým soubojem Škorpil. "Baráž je pro nás jen dalším krůčkem na velmi náročné cestě k vrcholu. Ale cítím, že v týmu je dobrá atmosféra," přidal. Připraven pouze na lavičce bude Mario Holek, liberecký mladík Blažek by si ale měl odbýt premiéru.

Bosna a Hercegovina postoupila do baráže přes Arménii a Norsko. Na severu Evropy remizovala 1:1, což jí stačilo a mohla se tak radovat z překvapivého úspěchu. "Bosna sice v Norsku ještě čtvrt hodiny před koncem prohrávala, ale tím, že se dokázala vrátit do zápasu, prokázala svoji sílu," komentoval úspěch soupeře Škorpil. "Musíme být maximálně agresivní, oni se rádi mazlí s míčem, když se přitvrdí, nemají to rádi. A když získáme míč, musíme co nejrychleji vnikat do jejich obrany, v tom by mohli být zranitelní," osvětil systém hry, který by měl na mužstvo z balkánského poloostrova platit, Latka. "Postup do baráže pro nás je historickým úspěchem, ale jenom s tím se spokojit nechceme," vzkázal českým mladíkům hráč Teplic Edin Džeko, který je důležitým pilířem Bosny a Hercegoviny.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem utkání čeští mladíci. Jste-li stejného názoru, potom si na ně vsaďte - kurs je 1.38. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.95 a na vítězství hostů nabízí tato společnost kurs 7.45.

Reklama