Hlavní obsah

Odpoutá se Charlton ode dna?

Pondělní dohrávka Premier League nám nabídne derby na stadionu Craven Cottage. Ten je domácím stánkem Fulhamu, který zde dnes přivítá poslední Charlton.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Fulham vstoupil do letošního ročníku Premier League špatně, hned v úvodu mu Manchester United přichystal debakl. Od té doby si londýnský tým držel neporazitelnost, až do předminulého kola - v tom hostil Chelsea a ve velice oslabené sestavě jednomu z nejlepších mužstev na světě nedokázal čelit. Se spoustou zraněných nastoupil i v dalším kole na hřišti Watfordu. S tím ještě v 79. minutě prohrával 2:0, poté sahal po vítězství, o které ho nakonec svou brankou z 89. minuty připravil domácí Ashley Young. Dnes trenér Fulhamu Chris Coleman bude opět postrádat několik klíčových hráčů: hrát jistě nebudou Luis Boa Morte, Jimmy Bullard, Ahmad Elrich, Philippe Christanval, Simon Elliott a Mark Pembridge, po zranění už jsou ale v pořádku Carlos Bocanegra, Ian Pearce a Papa Bouba Diop. "Momentálně máme devět bodů, což je pro nás úspěšný vstup, jelikož máme za sebou utkání s takovými celky jako jsou Chelsea, Manchester United nebo Bolton. Faktem ale je, že jsme jich mohli mít jedenáct, kdybysme ve Watfordu neinkasovali branku minutu před koncem. Reprezentační přestávka nám přišla vhod, dobili jsme baterky a jsme připraveni uspět," prohlásil trenér Chris Coleman.

Charlton letos prožívá vůbec nejhorší start do sezony za několik posledních let. Po sedmi kolech má na svém kontě pouze jedno vítězství a to nemůže stačit na nic jiného než poslední příčku. Před čtrnácti dny prohrál na domácím stadionu s Arsenalem, i když se už ve 21. minutě ujal vedení brankou Darrena Benta. V dnešním utkání proti Fulhamu si odbude svou letošní premiéru křídlo Jerome Thomas, který se vrací do sestavy po zlomenině nohy; zcela fit je i dvojice Souleymane Diawara - Omar Pouso. Naopak se zraněními stále laborují Gonzalo Sorondo a Djimi Traore a hrát nebude ani Kevin Lisbie. "Hráči musejí přijít na nové myšlenky, aby mohli začít vyhrávat. Prodělali jsme neúspěšnou dobu, na kterou musíme zapomenout," věří v lepší budoucnost Iain Dowie.

Domácí jsou bookmakery bwin favorizováni s kursem 2.00. Na remízu vypsali kursoví experti 3.15 a na výhru Charltonu si můžete vsadit s kursem 3.55.

Reklama