Hlavní obsah

Sparta a Slavia bojují o Ligu mistrů, startují evropské fotbalové ligy

Ve znamení odvet třetího předkola Ligy mistrů bude úvod týdne, v jehož závěru se rozběhnou fotbalové soutěže v Německu a Francii. Hokejisté odstartují boje v Tipsport Cupu, basketbalisty čeká baráž o účast na mistrovství Evropy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Holenda oslavuje svůj gól proti Panathinaikosu

Článek

V pondělí je na programu dohrávka druhého kola Gambrinus ligy mezi Jabloncem a Slováckem, pokračují tenisové turnaje v Los Angeles a Washingtonu.

V úterý vyběhnou fotbalisté Sparty k odvetě třetího předkola Ligy mistrů v Aténách, v úvodním zápase doma porazili Panathinaikos 3:1. Hraje se hokejový Tipsportu Cup, pražské hokejové celky v přípravě přivítají soupeře z nižší soutěže.

Ve středu se pokusí Slavia postoupit přes moldavský Šeriff Tiraspol v odvetě třetího předkola Ligy mistrů, na programu jsou i ostatní zápasy. V baráži basketbalového ME se čeští reprezentanti představí v Estonsku.

Ve čtvrtek by si Olomouc měla pohlídat pohodlný náskok z Aberdeenu a postoupit přes z 3. předkola Evropské ligy, stejně tak by měli dopadnout fotbalisté Liberce proti Vaduzu. Pokračuje hokejový Tipsport Cup i tenisové turnaje ve Washingtonu a Los Angeles.

V pátek ve druhém kole druhé ligy Jihlava přivítá Most. V přípravě na nový ročník extraligy Vítkovice změří síly s francouzským reprezentačním výběrem do 23 let a Kometa Brno se v Hodoníně utká se slovenskou Skalicou. Na úvod německé bundesligy šampión z Wolfsburgu přivítá Stuttgart.

Německá bundesliga pokračuje i v sobotu, kdy se rozběhne nejvyšší francouzská fotbalová liga. V plném proudu je ale ta česká, Příbram změří síly se Spartou a Ostrava přivítá Plzeň. V baráži basketbalového ME se čeští hráči utkají s Maďary.

Obhájce titulu Slavia už potřebuje v nejvyšší soutěži zabrat, odčinit porážku z Brana mohou v neděli svěřenci trenéra Jarolíma proti Bohemians Praha. Hrají se další čtyři utkání Gambrinus ligy. Pokračuje i druhá nejvyšší česká soutěž i ty ve Francii a Německu.

Reklama