Hlavní obsah

Šlágrem týdne finiš Premier League, hokejová extraliga už může poznat mistra

Nejzajímavější událostí tohoto týdne jsme zvolili víkendové zápasy fotbalové Premier League, kde se rozhoduje o mistrovi. K finiši směřuje i nejvyšší česká soutěž, semifinále čekají Ligu mistrů i Evropskou ligu. Titul mohou oslavit hokejisté Pardubic, musejí ale nejdřív dvakrát vyhrát ve Vítkovicích. České tenistky se o víkendu v Itálii pokusí probít do finále Fed Cupu.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Zklamaní fotbalisté Chelsea Frank Lampard (vlevo), John Obi Mikel (uprostřed) a kapitán John Terry.

Článek

V pondělí se dohrává 25. kolo Gambrinus ligy, fotbalisté Ostravy se mohou dotáhnout na vedoucí Spartu. Baník ovšem musí vyhrát v Liberci. Na fotbal se půjde i v Anglii, Liverpool změří síly s West Hamem. Třetí zápas finále švédské hokejové ligy čeká na Djurgaarden a HV 71, v Rusku Kazaň přivítá Balašichu. Na Slovensku jsou ještě o utkání dál, Slovan Bratislava vyjede na led v Košicích.

V úterý by se mělo hrát úvodní semifinále Ligy mistrů, Inter Milán hostí Barcelonu. Finále hokejových soutěží pokračuje ve Švýcarsku a Rusku. V plném proudu jsou vyřazovací boje v zámořských ligách NHL a NBA.

Ve středu jsou na programu první semifinálové duely Ondrášovka Cupu, fotbalisté Jablonce se utkají se Slavií a Plzeň přivítá Olomouc. V Lize mistrů Bayern Mnichov změří síly s Lyonem. Třetí finále zažije hokejová extraliga, Pardubice se po dvou vítězstvích doma pokusí uspět i na ledě Vítkovic. V dohrávce 28. kola Premier League se Aston Villa představí v Hullu. Finalisty pozná mistrovství světa hokejistů do 18 let, které hostí Bělorusko.

Pardubice mohou oslavit titul

Ve čtvrtek se již může rozhodnout o hokejové mistrovi, Pardubice by v případě vítězství ve třetím finále v Ostravě byly krok od celkového triumfu. Úvodní semifinále má na programu fotbalová Evropská liga, Hamburk přivítá Fulham a Atlético Madrid hostí Liverpool. Tenisová sezóna pokračuje v Barceloně.

V pátek se hrají dva duely druhé fotbalové ligy, Dukla změří síly s Čáslaví a Jihlava se utká s Vítkovicemi. V předehrávce 32. kola bundesligy fotbalisté Bochumi hostí Stuttgart. V Minsku se rozhodne o hokejovém mistru světa kategorie do 18 let. V Curychu se na turnaji Euro Floorball Tour představí mužská i ženská reprezentace.

V sobotu pokračuje čtyřmi duely fotbalová Gambrinus liga, dva zajímavé zápasy čekají Premier League. Manchester United přivítá Tottenham, Manchester City se představí na Arsenalu. V Římě se rozběhnou semifinálové boje Fed Cupu, domácí tenistky hostí český výběr.

V neděli se hrají další tři zápasy nejvyšší fotbalové soutěže, zaváhání proti Kladnu chce v Olomouci odčinit pražská Slavia. Případné páté finále může čekat hokejovou extraligu, opět by se hrálo v Pardubicích. O postupu do finále Fed Cupu se rozhodne v Římě, kde se hraje i turnaj mužů série Masters.

Reklama