Hlavní obsah

Jednička Nadal změří v Miami síly s kvalifikantem Gilem

PRAHA

Skvělý start do nové sezóny zažívá španělský tenista Rafael Nadal. Světová jednička letos prohrála pouhé dva zápasy ze 24 a v Miami je už ve třetím kole. V něm dvaadvacetiletého borce čeká portugalský kvalifikant Gil. Úspěšnější z této dvojice se v dalším kole utká s lepším ze zápasu Andrejev (20-Rusko) - Wawrinka (16-Švýcarsko).

Článek

Ve druhém kole Nadal nedal šanci Rusovi Gabašvilimu, kterého za 82 minut porazil dvakrát 6:2. Loňský finalista tak stále má šanci dobýt již 14. turnajové vítězství v kariéře, před týdnem Španěl triumfoval v Indian Wells (porazil Brita Murrayho 6:1 a 6:2). V prvním kole měl Nadal volný los.

Nyní ale jednoho z favoritů čeká Portugalec Frederico Gil. Úspěšný kvalifikant ve druhém kole vyřadil nasazenou šestadvacítku, Chorvata Karloviče. Tomu se ale v Miami tradičně nedaří, prohrál tam všech šest zápasů v kariéře.

Tip pro sázkaře:
Rafael Nadal je po triumfu v Indian Wells ve skvělé formě a portugalský kvalifikant pro něj nebude těžkým soupeřem. Světová jednička potvrdi roli favorita.

Nadal dokázal vyhrát úvodní grandslam sezóny, ve finále Australian Open udolal v pětisetové bitvě Švýcara Federera. Až ve finále prohrál v Rotterdamu, kde jej porazil Murray. Na turnaji v Dauhá vyhrál s krajanem Marcem Lopezem čtyřhru.

Čerstvě čtyřiadvacetiletý Gil je v žebříčku ATP na 74. místě a letos se mu daří. Do semifinále v únoru postoupil v Johannesburgu a Costa do Sauipe, v Besaconu a Bogotě postoupil do druhého kola. Před vyřazením Karloviče Gil v Miami zdolal v prvním kole Němce Zvereva 7:6(7) a 6:2.

Nadal je podle bookmakerů Tipsportu jasným favoritem, vsadit si na něj můžete v kursu 1,03. Pokud věříte v překvapivé vítězství Gila, je k dispozici kurs 8.

Reklama