Hlavní obsah

Dosáhne Skalica na premiérový titul?

PRAHA

Šanci poprvé v klubové historii vyhrát nejvyšší slovenskou soutěž mají hokejisté Skalice. Ve finále čekají svěřence trenéra Jána Faitha Košice, za něž hraje koučův syn Juraj. Východoslovenský celek bude usilovat už o čtvrtý mistrovský titul.

Článek

Košice o svém postupu rozhodly v dramatickém semifinále, v jehož sedmém zápase smetly Zvolen českého trenéra Holaně 8:2. Rozhodnuto bylo už po první třetině, kterou domácí i díky gólu českého útočníka Kopeckého vyhráli 5:0.

Skalica, která vyhrála sedmý semifinálový duel na ledě Slovanu Bratislava až v prodloužení, spoléhá na produktivitu svého kapitána Pálffyho. Gól nejproduktivnějšího hráče soutěže rozhodl i v sobotu o vyřazení obhájce titulu. Branky střílí i český obránce Hranáč.

Košice už v samostatné slovenské soutěži titul vybojovaly třikrát, naposledy ale před deseti lety. Před rokem dokázaly ve finále smazat třízápasovou ztrátu, sedmý duel ale se Slovanem prohrály. V kádru východoslovenského celku jsou tři Češi - vedle Kopeckého ještě obránci Mocek a Špelda.

Skalica ještě v play-off Košice nikdy nevyřadila

V play-off se oba soupeři utkali pětkrát a pokaždé byli úspěšnější Košičané. V roce 1999 na své cestě za titulem Košice Skalici porazili 3:0, v letech 2002 a 1007 vyhrály ve čtvrtfinále 4:1. Úspěšnější byli i před rokem, kdy v dramatickém semifinále uspěly 4:3. Tehdy každý tým vyhrál všechny domácí zápasy.

V dlouhodobé části aktuální sezóny vyhrály Košice čtyřikrát, Skalica zvítězila jednou v základní hrací době a jednou po samostatných nájezdech. Celková bilance obou celků jasně hovoří pro Košice, které z 92 zápasů vyhrály 57x při 30 vítězstvích Skalici. Ta posledních osm zápasů v Košicích prohrála.

Na vítězství Košic v prvním zápase si můžete vsadit v kursu 1,62, na úspěch Skalici vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,82. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,3.

Reklama