Hlavní obsah

Zaskočí Murray v barcelonském semifinále Nadala?

PRAHA

Špičkový tenis mohou sledovat diváci na turnaji v Monte Carlu. Už v semifinále je vítěz posledních čtyř ročníků Rafael Nadal, jehož v sobotu čeká Brit Andy Murray. Oba favorité se letos utkali dvakrát, každý tenista uspěl jednou.

Článek

Nadal ale v Monte Carlu vyhrál posledních 25 zápasů a může se stát první světovou jedničkou po jednadvaceti letech, která tradiční turnaj vyhraje. V roce 1988 se radoval Ivan Lendl. Španěl ve čtvrtfinále porazil Chorvata Ljubičiče, předtím zdolal ekvádorského kvalifikanta Lapenttiho a Argentince Chelu.

Světová jednička letos prohrála jen tři z 30 zápasů, na posledním turnaji v Miami vypadla překvapivě ve čtvrtfinále s Argentincem Del Potrem. Nadal vyhrál první grandslam sezóny v Melbourne a turnaj v Indian Wells.

Turnajová čtyřka Murray na úvod turnaje vyřadila Rumuna Hanesca, poté postupně zdolala Itala Fogniniho a osmého nasazeného Rusa Davyděnka. Jednadvacetiletý rodák z Dunblane vyhrál poslední turnaj v Miami, předtím uspěl v Indian Wells. Tam až ve finále prohrál právě s Nadalem, jehož zdolal ve finále v Rotterdamu.

Oba tenisté se utkali osmkrát, z šesti vítězství se radoval Nadal. Dosud jediné utkání na antuce ovládl Nadal loni v Hamburku 6:3 a 6:2.

Ve finále se vítěz utká s lepším z dvojice Djokovič (Srbsko) - Wawrinka (Švýcarsko).

Na vítězství Nadala si můžete vsadit v kursu 1,11, na výhru Murrayho vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,76.

Reklama