Hlavní obsah

Šlágr Mladé Boleslavi s Libercem může napovědět o druhé příčce

Soubojem o druhou příčku je nedělní šlágr 26. kola Gambrinus ligy mezi Mladou Boleslaví a Libercem. Ambiciózní domácí se v posledních zápasech zvedli a pokud zvítězí, dostanou se na druhé místo. Z něj je může v případě vítězství v pondělní dohrávce proti Ostravě sesadit Sparta. Liberec je čtvrtý o pouhý bod za Středočechy.

Článek

Pět kol před koncem je o titulu víceméně rozhodnuto, Slavia má osmibodový náskok. O druhé místo a předkolo Ligy mistrů bude ještě tuhý boj. Hodně může napovědět víkendové kolo, v němž se utkají celky z čela tabulky.

Třetí Boleslav hostí čtvrtý Liberec, domácí chtějí navázat na solidní výkon z minulého kola, kde sahali po premiérovém vítězství v Edenu. Slavia ale dokázala vyrovnat na 3:3. Středočeši naposledy prohráli počátkem března s Brnem, od té doby jsou už sedm zápasů nepřemožení.

Liberec vypadl ve čtvrtfinále Poháru ČMFS s Teplicemi, v lize naposledy podlehl Olomouci, ale o týden dříve vyhrál severočeské derby v Jablonci.

Boleslav se snaží opět nalákat diváky i na ladné ženské křivky, v poločasové přestávce předvede kolekci plavek modelka Dominika Mesárošová. Vzájemné zápasy příliš nesvědčí domácím, kteří vyhráli jedinkrát z devíti případů. Boleslav před dvěma lety zhatila naděje Liberce na titul.

Podzimní zápas skončil remízou 3:3. Liberec vedl po trefě kanonýra Keriče, hosté skóre otočili díky Kalinovi, Papadopulosovi a Kyselovi. V poslední čtvrthodině vyrovnání zařídili Frejlach a Gebreselassie.

Na vítězství Mladé Boleslavi si můžete vsadit v kursu 2,1, na výhru Liberce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,32. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama