Hlavní obsah

Udrží Manchester United náskok z úvodního semifinále LM?

Opět po může roce do finále Ligy mistrů postoupit Manchester United. Anglický gigant loni prestižní soutěž vyhrál a na dobré cestě zopakovat si finálovou účast jsou svěřenci trenéra Alexe Fergusona i letos. První zápas nad Arsenalem vyhráli díky gólu Johna O‘Shea 1:0 a pokud fotbalisté z Londýna v úterní odvetě nezvítězí, budou vyřazeni.

Článek

Arsenalu se na jaře daří, v pohárové Evropě doma neprohrál posledních 27 zápasů. Pokud zvítězí i dnes, bude to jeho stá výhra v evropských pohárech. V nich ještě nikdy Kanonýři nevypadli v semifinále, v aktuálním ročníku navíc na Emirates Stadiu neinkasovali.

Manchester ale je v semifinále Ligy mistrů třetí rok v řadě, přestože třikrát z pěti případů v této fázi soutěže vypadl. Žádný klub nedokázal vítězství v Champions League obhájit. United soutěži kralují, neprohráli už 24 zápasů v řadě. Naposledy s AC Milán v semifinále před dvěma lety.

Hosty může těšit zlepšený zdravotní stav stopera Ria Ferdinanda, který se minulou středu srazil s brankářem van der Sarem a v šatně kašlal krev. U třicetiletého anglického reprezentanta se podezření na zlomená žebra nepotvrdilo. Arsenal může počítat s uzdraveným van Persiem. Zranění jsou stále domácí Eduardo, Clichy a také český reprezentant Tomáš Rosický.

Arsenal v aktuální sezóně už doma Manchester United porazil, v listopadu uspěl v domácí soutěži po dvou gólech Nasriho 2:1.

Na vítězství Arsenalu si můžete vsadit v kursu 2,7. Stejný kurs vypsali bookmakeři Tipsportu i na výhru Manchesteru United a remízu.

Reklama