Hlavní obsah

Bude Berdych v Madridu úspěšnější než Štěpánek?

Čest českých tenistů bude na turnaji v Madridu zachraňovat Tomáš Berdych. Ten se v úterním prvním kole utká s domácím Guillermo Garciou-Lopezem. Úvodní zápas ve Španělsku znamenal konečnou pro Radka Štěpánka, jenž musel pro zranění kolena vzdát Američanovi Querreymu. Nepříliš dobrá zpráva před antukovým vrcholem sezóny. Za čtrnáct dnů totiž startuje v Paříži French Open.

Článek

Berdych je ve výborné formě, v neděli triumfoval na turnaji v Mnichově a rád by na úspěch navázal i v Madridu. Český reprezentant v bavorské metropoli oslavil první letošní triumf, který jej vynesl na 22. místo žebříčku ATP. Letos se zatím rodák z Valašského Meziříčí nejdále dostal v Sunrise, na tamním challengeru došel do finále.

Šestadvacetiletý Garcia-Lopez letos došel nejdále do čtvrtfinále turnajů v Johannesburgu, Delray Beach a Houstonu. Rodák z Albacete v kariéře dvakrát postoupil do finále turnajové dvouhry, v roce 2006 v Umagu a o rok později ve Stuttgartu.

Oba tenisté se v kariéře utkali jedinkrát, před dvěma lety na French Open uspěl ve třech setech (7:5, 6:4 a 6:4) Španěl.

Ve druhém kole na vítěze už čeká Argentinec Del Potro. Nasazená pětka měla na úvod volný los.

Na vítězství Berdycha můžete vsadit v kursu 1,27, na výhru Garciy Lopeze vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,09.

Reklama