Hlavní obsah

Startuje konferenční finále v hokejové AHL

V pátek startuje semifinále nižší zámořské soutěže AHL a v boji o vítěze Západní konference Manitoba přivítá Houston. Domácí celek Moose, který má za sebou týden odpočinku, vyhrál dlouhodobou část soutěže a zaváhat nechce ani proti překvapení dosavadního průběhu play-off.

Foto: Manitoba Moose

Brankář Manitoby Corey Schneider se spoluhráčem Nolanem Baumgartnerem - ilustrační foto.

Článek

Houston totiž získal o 20 bodů méně než jeho soupeř, do vyřazovacích bojů postoupil s méně body jen Rockford. Tým Aeros ale dokázal postupně vyřadit Peorii a Milwaukee, obě série rozhodl na hřištích soupeře v sedmém zápase. Manitoba vyřadila Toronto a Grand Rapids, spoléhat bude i na talentovaného mladíka Cody Hodgsona. Ten by už měl v příštím roce zářit v dresu Vancouveru. Nejproduktivnějším hráčem Moose v play off je veterán Jason Krog s 11 body.

Oba týmy mají v historie Calderova poháru podobnou bilanci. Manitoba vyhrála devět sérií z patnácti, Houston devět ze čtrnácti. Houston dokázal soutěž vyhrát před šesti lety, Manitoba nikdy z konferenčního finále nedokázala postoupit. „Hráči se střídají tak často, že tahle statistika těžko může pro ty aktuální něco znamenat,“ říká generální manažer Craig Heisinger.

V aktuální sezóně Manitoba všechny čtyři vzájemné zápasy vyhrála, ten poslední až po samostatných nájezdech. Skóre má aktivní 16:9. Nejproduktivnějším hokejistou zmíněných čtyř utkání je ale Kolanos z Houstonu, který nasbíral pět bodů (3+2). Kolanos je v klubovém bodování v play off druhý (11 bodů) za Corey Lockem (15 bodů). Locke je nejproduktivnějším hokejistou dosavadního průběhu vyřazovací části.

Na vítězství Manitoby můžete vsadit v kursu 1,74, na výhru Houstonu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,57. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,9.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.