Hlavní obsah

Britové vyhlížejí další triumf domácího závodníka

Po roce opět britští fanoušci formule 1 doufají ve vítězství domácího závodníka ve Velké ceně Británie. Loni v Silverstonu zvítězil pozdější mistr světa Lewis Hamilton, letos je hlavním favoritem suverén dosavadního průběhu šampionátu Jenson Button.

Článek

Britský pilot stáje Brawn GP dominuje průběžnému pořadí, vyhrál šest ze sedmi letošních závodů. Před druhým stájovým kolegou Barrichellem má šestadvacetibodový náskok. Třetí Vettel z Red Bullu je o dalších šest bodů zpět.

Navíc v posledních třech letech vítěz v Silverstonu na konci ročníku oslavil mistrovský titul. O motivaci je tedy postaráno. Upravená pravidla řádně zamávala se zaběhlým pořádkem, slavné stáje jako McLaren a Ferrari po mizerném úvodu hodlají aktuální ročník odpískat a soustředit se na vývoj vozu pro další sezónu.

V Silverstonu, který je mezi jezdci velice oblíbený, se jede naposledy. Za rok se pojede v Donington Parku. Před rokem v deštivém závodě triumfoval Hamilton, letos je s devíti body až ve druhé desítce průběžného hodnocení šampionátu.

Na vítězství Buttona si můžete vsadit v kursu 1,8. Na umístění na 2.-3. místě vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,3, na výsledek Brita na 3.-6. příčce pak kurs 1,2. Pokud očekáváte Buttonovo umístění na 4.-8. místě, je k dispozici kurs 1,15.

Reklama