Hlavní obsah

Magath se Schalke se postaví bývalému klubu

Pikantní zápas čeká v pátek na trenéra Schalke Felixe Magatha. Nový kouč tradičního celku se postaví svému bývalému klubu Wolfsburgu, s nímž v minulém ročníku vyhrál bundesligu.

Článek

Schalke může být se startem sezóny spokojené, po pěti kolech je na třetím místě. Ke třem vítězstvím přidalo jednu remízu a nestačilo překvapivě jen na Freiburg.

Wolfsburg se naopak trápí. Na úvod sezóny sice porazil nebezpečný Stuttgart a Kolín, pak ale přišla porážka 2:4 s Hamburkem, prohra 0:3 na Bayernu a naposledy Vlci doma podlehli Leverkusenu 2:3.

Zlepšit náladu si německý šampión dokázal v Lize mistrů, v níž díky hattricku Grafiteho porazil ruské CSKA Moskva. Potřebuje ale zabrat i v lize, případná porážky by znamenala nový negativní rekord bundesligy. Ještě nikdy mistr neprohrál čtyři utkání v řadě.

Zápasy obou celků bývají velice vyrovnané. Z 24 duelů skončila hned polovina nerozhodně, zbytek si oba celky spravedlivě rozdělily. I skóre je vyrovnané (29:29). Schalke nedokázalo Wolfsburg v posledních šesti soutěžních zápasech porazit.

A vítězství Schalke si můžete vsadit v kursu 2,1, na výhru Wolfsburgu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,2. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,1.

Reklama