Hlavní obsah

Kyjev se po letech znovu pokusí dobýt Nou Camp

Na úvod nového ročníku Ligy mistrů se obhájce trofeje FC Barcelona musel spokojit s bezbrankovou remízou na hřišti Interu Milán. Rozjet svůj ofenzivní kolotoč chce katalánský gigant v úterním druhém zápase skupiny F proti Dynamu Kyjev. Tomu se ale kolena třást nemusejí, před dvanácti lety na Nou Campu slavně zvítězili 4:0.

Foto: Toby Melville, Reuters

Mimořádný zápas čeká Andreje Ševčenka, který před lety Barceloně nasázel během poločasu hatrrick.

Článek

Barcelona je v domácí soutěži suverénní, vyhrála všech pět utkání. Nastřílela už šestnáct gólů a v tabulce je druhá jen o skóre za Realem Madrid, který inkasoval o jeden gól méně. O víkendu musel ze zápasu v Málaze pro zranění stehenního svalu odstoupit Henry, zdravotní komplikace má i ukrajinský bek Čigrinskij.

Dynamo Kyjev spoléhá na služby veterána Andreje Ševčenka, který při posledním zápase na Nou Campu vstřelili během jediného poločasu hattrick. Po nevydařeném působení v Chelsea chce zkušený útočník oprášit kariéru ve svém někdejším klubu.

Ukrajinci neprohráli už 15 soutěžních zápasů, v domácí soutěži je Dynamo Kyjev první s dvoubodovým náskokem před Šachtarem Doněck. Z osmi duelů jedinkrát remizovalo a zbývající zápasy vyhrálo. V prvním zápase základní skupiny Ligy mistrů Kyjev porazil 3:1 Rubin Kazaň.

Na vítězství Barcelony si můžete vsadit v kursu 1,15, na výhru Dynama Kyjev vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 11,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 6,5.

Reklama