Hlavní obsah

Safin doma v Moskvě změří síly s Davyděnkem

Těžkého soupeře má v prvním kole domácího turnaje v Moskvě Marat Safin. Hned na úvod podniku, dotovaného miliónem dolarů, se utká s krajanem Nikolajem Davyděnkem. Ten je ve výborné formě, naposledy triumfoval v Šanghaji.

Článek

Světová šestka Davyděnko vyhrála turnaje v Umagu a Hamburku, kde v pěti zápasech ztratil Rus jediný set. Předtím vypadl ve čtvrtfinále ve Stuttgartu. V semifinále skončil Davyděnko v Barceloně a Estorilu. V New Havenu prohrál ve čtvrtfinále s Američanem Querreym, na US Open podlehl v osmifinále Švédu Söderlingovi. Po triumfu v Kuala Lumpuru podlehl v Pekingu ve čtvrtfinále Čiličovi, o vítězství v Šanghaji byla řeč.

Safin je 76. hráčem světového žebříčku a po sezóně ukončí kariéru. Někdejší světová jednička letos postoupila do třetího kola Australian Open, ve čtvrtfinále skončila v Los Angeles. V Pekingu prohrál ve čtvrtfinále s Nadalem, v Šanghaji jej vyřadil Tomáš Berdych.

Oba tenisté se utkali sedmkrát, ve čtyřech případech se radoval Davyděnko. Zatím poslední vzájemný duel ale před rokem v Moskvě vyhrál Safin.

Vítěz námi vybraného zápasu v dalším kole narazí na lepšího z dvojice krajanů Korolev - Kunicyn.

Na vítězství Davyděnka si můžete vsadit v kursu 1,35, na výhru Safina vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,7.

Reklama