Hlavní obsah

Laviny se pokusí zastavit lídr Východu z New Jersey

Zatímco před rokem bylo Colorado mezi nejhorší trojicí NHL, v nové sezóně se Laviny valí a vítězí. Tým s českým útočníkem Milanem Hejdukem se drží na špici Severovýchodní divize a míří do play-off. V sobotu ale změří síly s lídrem východu New Jersey. Ďáblové drtí soupeře osvědčenou zbraní – precizní defenzívou.

Foto: John Ulan, ČTK/AP

Hokejista Milan Hejduk (vpravo) oslavuje se spoluhráčem z Colorada Mattem Duchenem gól v utkání proti Edmontonu.

Článek

Colorado naposledy vyhrálo důležitý zápas na ledě divizního soka Calgary 3:2 po samostatných nájezdech, rozhodující proměnil Chris Stewart. Přes problémy s kolenem stále k týmové produktivitě přispívá Milan Hejduk, který ve 40 zápasech nasbíral 30 bodů (15+15).

New Jersey je jediným týmem NHL, který ještě v sezóně neinkasoval 100 gólů. Naposledy Ďáblové prohráli ve Phoenixu 3:4, předtím jim výhru 1:0 po samostatných nájezdech v New Yorku nad Jezdci vystřelil Patrik Eliáš. Tradiční oporou je brankář Martin Brodeur, který již v probíhajícím ročníku vychytal šestkrát čisté konto. Týmovou produktivitu vede s 47 body Zach Parise.

Pro oba týmy to je jediné vzájemné měřeni v sezóně, v té minulé Ďáblové doma porazili Laviny 4:0.

Na vítězství Colorada si můžete vsadit v kursu 2,4, na výhru New Jersey vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,35. pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama