Hlavní obsah

Uhasínající Plameny se s novými tvářemi pokusí vyzrát na rozjeté Letce

Zuby nehty brání hokejisté Calgary osmou příčku v Západní konferenci NHL, na záda mu dýchají Detroit a Dallas. Plameny v sobotu vítězstvím nad marným Edmontonem ukončily devítizápasovou sérii bez vítězství. Nyní se na úspěch pokusí navázat proti Philadelphii, která si naposledy poradila s Ostrovany z New Yorku.

Článek

Calgary k vítězství nad Edmonton dovedl Jarome Iginla. Kapitán a nejproduktivnější hráč týmu (celkem 51 bodů) ke dvěma vstřeleným gólům přidal dvě asistence, Plameny zvítězily 6:1. Poprvé v 29tileté historii bitvy dvou provinčních rivalů Calgary jeden z nich vyhrál všech šest vzájemných duelů v sezóně.

Mizerné výkony v posledních zápasech se vedení Calgary pokouší ukončit megatrejdem. Do podobně se trápícího Toronto poslalo drsného obránce Phaneufa, útočníka Sjöströma a mladého beka Aulieho. Naopak nově budou dres Plamenů oblékat Stajan, Hagman, Mayers a Ian White.

Philadelphia získala českého obránce Lukáše Krajíčka, v sobotu si poradila s New York Islanders. Ostrovany porazila počtrnácté v řadě, výhru 2:1 zařídili svými góly Briere a Hartnell. Nejproduktivnějším hokejistou týmu je Jeff Carter s 47 body (22+25). Dobře si vede i mladý Američan James van Riemsdyk, který již získal 31 bodů. Z posledních deseti zápasů Flyers vyhráli šest.

Pro oba týmy je to jediný vzájemný zápas v probíhající sezóně. V té minulé Philadelphia doma prohrála s Calgary vysoko 1:5. Rozhodnuto bylo už po první třetině, kterou Plameny vyhrály 4:0. Dva góly vstřelil Fin Olli Jokinen.

Na vítězství Calgary si můžete vsadit v kursu 2,3, na výhru Philadelphie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,45. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články