Hlavní obsah

Chelsea bez zraněného Čecha může opět porazit Manchester, tentokrát City

Jednou už v probíhajícím ročníku Premier League fotbalisté Chelsea Manchester porazili, v listopadu gólem Terryho zdolali mistrovský United. V sobotu přivítají Manchester City, oba celky mají co napravovat. Londýňané prohráli v Lize mistrů v Miláně s Interem, Citizens vypadli v FA Cupu se Stoke. Chelsea v probíhajícím ročníku prohrála jedinkrát, právě s Manchesterem City.

Foto: ČTK/AP

Zraněný Petr Čech opouští San Siro.

Článek

Nový trenér Mancini dostal od náročných majitelů úkol získat po čtyřiatřicetiletém čekání pohár a šance se mu snižují. V obou domácích pohárech už Citizens skončili, v Premier League jsou pátí a na první Chelsea ztrácejí s jedním zápasem k dobru 15 bodů. Po červené kartě ve Stoke nemůže nastoupit Adebayor, z Argentiny se už vrátil další útočník Tévez.

Chelsea bude postrádat brankáře Petra Čecha, reprezentační jednička si zranila lýtkový sval v utkání Ligy mistrů v Miláně. Mimo by Čech měl být přibližně měsíc, nastoupí tak Hilário. Na marodce jsou stále Bosingwa, Deco, Essien a Ashley Cole.

Terry poprvé po skandálu proti Bridgeovi 

Další vzájemné klání čeká oba kouče. Domácí Ancelotti trénoval AC Milán, Mancini zase působil v konkurenčním Interu. U podzimního vítězství Manchesteru City na Chelsea ale byl ještě jeho předchůdce Mark Hughes. Pikantnost duelu dodává souboj kapitána Chelsea Johna Terryho s hostujícím Waynem Bridgem. Ti se poprvé střetnou na trávníku po provalení aféry, v níž měl Terry poměr s Bridgeovou ženou.

V prosinci Manchester City porazil Chelsea 2:1. Hosté vedli po vlastním gólu Adebayora, stejný fotbalista ještě do přestávky vyrovnal. V 56. minutě rozhodl Tévez. Chelsea ale prohrála se Citizens po osmi výhrách ve vzájemných duelech v řadě. Již osmý zápas se bude Manchester pokoušet vstřelit na Stamford Bridge gól.

Na vítězství Chelsea si můžete vsadit v kursu 1,41, na výhru Manchesteru City vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 8,55.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama