Hlavní obsah

Fotbalisté Teplic hájí vedení na trávníku mistrovské Slavie

Série těžkých utkání pro fotbalisty Teplic pokračuje. Ligový lídr v dohrávce zdolal nebezpečnou Plzeň a v sobotním 19. kole zajíždí do Prahy. V Edenu jej čeká mistrovská Slavie, která se z aktuálně páté příčky snaží po nevydařeném podzimu stáhnout náskok celků před sebou. Po operaci kolene je už reprezentační útočník Hloušek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Slavie se radují - ilustrační foto.

Článek

Slavia má možnost se dotáhnout na tři body na městského rivala Spartu, druhý tým tabulky čeká těžký zápas v Mladé Boleslavi. V posledním kole porazili sešívaní 3:2 České Budějovice, dvakrát se trefil Stanislav Vlček. Zkušený útočník tak stylově oslavil 400. ligový start. Na marodce jsou stále Jaroslav Černý, Josef Kaufman, Petr Mareš a Jan Hošek. V pořádku už je Petr Janda.

Teplice ve středeční dohrávce odloženého 16. kola porazily Plzeň 2:1. Skóre otevíral Siva, v 51. minutě zvýšil Mahmutovič. Západočeši už jen korigovali Bakošem, po vyloučení Limberského se jim už vyrovnat nepodařilo. Teplice mají nejlepší útok v lize, jako jediní nastříleli přes třicet gólů (33). V ofenzívě bude muset trenér Plíšek improvizovat, na marodce je několik útočníků.

Na konci srpna se oba celky rozešly po remíze 1:1. Bezgólový stav změnil domácí Stožický, před přestávkou srovnával kuriózní trefou Jaroslav Černý. Jeho nadýchaný centr nezasáhl nabíhající Hloušek a míč se pak odrazil od tyče do branky.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 1,85, na výhru Teplic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,87. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,2.

Reklama