Hlavní obsah

Halák si vychutnal Ovečkina, teď ho čeká Pittsburgh a Crosby

To čekal málokdo. Hokejisté Montrealu vyřadili v prvním kole play-off NHL vítěze základní části z Washingtonu, kterému nepomohl k postupu ani hvězdný Rus Ovečkin. Famózní výkony podával slovenský brankář Canadiens Halák, jehož ve druhém kole vyřazovacích bojů čeká další výzva – obhájce Stanley Cupu Pittsburgh a lídr kanadského bodování play-off Crosby.

Foto: ČTK/AP

Jaroslav Halák v brance Montrealu

Článek

Pittsburgh sice prohrál úvodní zápas série proti Ottawě, pak ale Tučňáci zabrali a bez větších potíží postoupili. Zářil kapitán Sidney Crosby, který vede se 14 body kanadské bodování play-off. Daří se i další hvězdě Malkinovi, Rus má na svém kontě osm bodů (4+4). Zranění jsou útočník Kennedy a obránce Leopold.

Montreal se stal prvním týmem, který jako osmý nasazený dokázal ze stavu 1:3 na zápasy otočit sérii a porazit nejlepší celek konference. V posledních třech zápasech byl fantastický Halák, který pustil jen tři střely ze 134 pokusů Capitals. Na marodce je stále český bek Jaroslav Špaček, který se už ovšem zapojil do tréninku.

V probíhající sezóně Pittsburgh porazil Montreal ve třech ze čtyř utkání, včetně obou duelů v Mellon Aréně. Poslední vzájemný zápas začátkem února doma vyhrál Montreal 5:3. V play-off se oba celky potkaly jedinkrát, v roce 1998 postoupil Montreal.

Na vítězství Pittsburghu si můžete vsadit v kursu 1,77, na výhru Montrealu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,52. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,8.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama