Hlavní obsah

Cyklisty čeká královská etapa, Schleck bude dohánět Contadora

Královská etapa čeká ve čtvrtek na závodníky tradičního závodu Tour de France. Po dni volna se světová elita vydá na 17. etapu, mířící na obávaný Tourmalet. Etapové vítězství by vedle jiných rád získal i Lance Armstrong, který při své rozlučce s tradičním závodem musel vysoké ambice vzdát po sérii pádů.

Foto: ČTK/AP

Alberto Contador (vlevo) stíhá vedoucího Andy Schlecka během Tour de France

Článek

Sedminásobný šampion Tour de France Armstrong byl blízko vítězství v 16. etapě, po dlouhém úniku měl v cíli více sil Francouz Fédrigo.

Pelotonu vévodí obhájce prvenství Alberto Contador, Španěl má osmisekundový náskok před Andy Schleckem z Lucemburska. Roman Kreuziger ze stáje Liquidas ztrácí na desátého Kanaďana Hasjedala jen sedm sekund a rád by se mezi elitní desítku probojoval.

V čele hodnocení vrchařské soutěže je domácí jezdec stáje Bbox Bouygues Telecom Anthony Chartreau. Jednatřicetiletý rodák z Nantes má 143 bodů a náskok 15 bodů před krajanem Moreauem.

U Tipsportu si můžete vsadit, zda bude v 17. etapě lepší Alberto Contador nebo Andy Schleck. Na Španěla si můžete vsadit v kursu 1,67, na výhru Schlecka si můžete vsadit v kursu 1,95.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama