Hlavní obsah

Marko svoji ostravskou misi za záchranou odstartuje na Slavii

Překvapivě soubojem ze dna tabulky je páteční předehrávka 16. kola Gambrinus ligy mezi Slavií a Ostravou. Sešívaní si po dobrém období oprašují vzpomínky na horší časy, Baník stejně jako Slavia bojuje o udržení. Dostat tabulkou vzhůru by jej měl dostat slovenský kouč Karol Marko.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Trenér Karol Marko

Článek

Slavia si v týdnu spravila chuť postupem v domácím poháru, po remíze na Žižkově vyhrála jasně odvetu 3:0. Góly vstřelili Koubský, Jaroslav Černý a Belaid z penalty. V minulém prvoligovém kole Slavia rupla doma s Jabloncem 0:3, domácí bilanci má horší jen nováček z Ústí nad Labem.

Ostravu poprvé v nejvyšší soutěži povede ex-příbramský trenér Marko, jehož Baník získal ze slovenské Banské Bystrice. V tabulce má Ostrava stejně bodů jako Slavia, inkasovala ale o jeden gól více. Venku vyhrál Baník jen v Ústí nad Labem, naposledy podlehl vedoucí Plzni 0:2.

V červenci se oba celky rozešly po remíze 1:1. Skóre otevřel ve 37. minutě Kisel, po přestávce srovnal Frejlach. Baník na Slavii nevyhrál sedm let, z posledních čtrnácti vzájemných duelů jedinkrát Pražané nebodovali.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 1,9, na výhru Ostravy vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,7. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,2.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama