Hlavní obsah

Benešová změří v Londýně síly s Jankovičovou

Těžkou soupeřku má ve druhém kole Wimbledonu Iveta Benešová. Česká reprezentantka, která na úvod tradičního podniku udolala domácí O‘Brienovou, se ve čtvrtek utká se Jelenou Jankovičovou. Srbská tenistka je turnajovou šestkou, v prvním kole se nadřela na výhru proti Němce Görgesové.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Srbská tenistka Jelena Jankovičová během prvního kola Wimbledonu

Článek

Bělehradská rodačka Jankovičová odstartovala sezónu postupem do čtvrtého kola Australian Open, v Paříži poté došla do semifinále. V dubnu vyhrála turnaj v Marbelle, na Rolland Garros postoupila do čtvrtého kola. Naposledy v Eastbourne vypadla čtyřiadvacetiletá hráčka už v prvním kole s Čakvetadzeovou.

Šestadvacetiletá Benešová letos v úvodu sezóny postoupila do finále v Hobartu, na Austalian Open skončila ve druhém kole na raketě Dementěvové. V Acapulcu a Monterrey postoupila do semifinále, o kolo dříve skončila v Miami. Pro zranění zad se musela odhlásit z turnajů v Marbelle a Barceloně, na Roland Garros přesto poté postoupila do třetího kola. Naposledy skončila v Hertogenboschi ve druhém kole.

Obě tenistky se utkaly dvakrát, každá se jednou radovala z vítězství. V roce 2005 v Tokiu vyhrála Benešová, o dva roky později na Amelia Islandu uspěla Jankovičová.

Vítězka se ve třetím kole utká s lepší z dvojice Oudinová (USA) – Švedovová (Kazachstán).

Na vítězství Jankovičové si můžete vsadit v kursu 1,13, na výhru Benešové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,42.

Reklama