Hlavní obsah

Hantuchová se ve Wimbledonu utká s Japonkou Sugiyamaovou

Už ve třetím kole Wimbledonu je slovenská tenistka Daniela Hantuchová. Po vítězství nad Číňankou Žhengovou se rodačka z Popradu nyní utká s Japonkou Ai Sugiyamaovou. Třiatřicetiletá rodačka z Tokia má lepší bilanci, z deseti vzájemných duelů vyhrála šestkrát.

Foto: Anja Niedringhaus, ČTK/AP

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová během prvního kola Wimbledonu

Článek

Šestadvacetiletá Hantuchová letos došla na Australian Open do třetího kola, o kolo dál se probojovala v Indian Wells. Ve čtvrtfinále prohrála s pozdější vítězkou Wozniackou v Ponte Vedra Beach. Na Roland Garros ji vyřadila už v prvním kole Razzaniové, naposledy v Hertogenboschi postoupila Hantuchová do čtvrtfinále.

Sugiyamaová letos nezažívá příliš úspěšnou sezónu. Přitom v lednu došla do semifinále turnaje v Sydney, na Australian Open postoupila do třetího kola. V únoru se ale pro zánět horních cest dýchacích musela odhlásit z turnaje v Paříži a od té doby pokaždé vypadla už v prvním kole. Radost ji udělalo vítězství ve čtyřhře turnaje v Eastbourne (společně s Amanmuradovou).

Obě tenistky se utkaly již desetkrát, navrch má Japonka. Ta uspěla v deseti případech, včetně dvou posledních zápasů. Jediné utkání na trávě ale v roce 2004 vyhrála Hantuchová.

Na vítězku ve čtvrtém kole čeká lepší z dvojice Roberta Vinciová (Itálie) – Serena Williamsová (2-USA).

Na vítězství Hantuchové si můžete vsadit v kursu 1,42, na výhru Sugiyamaové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,46.

Reklama