Hlavní obsah

Sparta v lize tápe, v Champions League je ale blízko postupu

Zatímco start nového ročníku Gambrinus ligy fotbalistům Sparty zatím nevychází, klíčový domácí zápas třetího předkola Ligy mistrů český vicemistr zvládl. Na Letné v týdnu porazil Panathinaikos Atény 3:1 a do odvety si veze slibný dvougólový náskok. Možná ale na horké řecké půdě bude postrádat oporu defenzívy Tomáše Řepku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Obránce fotbalistů Sparty Praha Tomáš Řepka

Článek

Zkušený sparťanský stoper se totiž v pátečním utkání 2. kola GL zranil a jeho start v pohárové odvetě je nejistý. Natažený lýtkový sval mají v péči lékaři a dělají vše proto, aby veterán mohl dirigovat defenzívu Sparty i v Aténách.

Zdravotní komplikace Řepky nejsou jedinou potíží, kterou musí trenér Jozef Chovanec řešit. V lize jeho svěřenci totiž nedokázali ve dvou zápasech vstřelit ani gól a po dvou bezbrankových remízách stále čekají na premiérové vítězství.

Důležitější ale je, že se podařilo vstřelit góly Panathinaikosu. Před rokem se ze dvou vítězství radovali Řekové, letos budou mít v odvetě těžkou pozici. Na Spartě jim nepomohly ani nové posily, jimž vévodí francouzský útočník Cissé.

V prvním zápase poslal Spartu do vedení Holenda v 26. minutě, o pět minut později zvýšil Vacek. Po přestávce sice snížil Salpingidis, ale čtyři minuty před koncem upravil na konečných 3:1 střídající Kalouda.

Na vítězství Atén si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama