Hlavní obsah

Tenisovou sezonu zakončí finále snů Nadal – Federer

V posledních letech byste na okruhu ATP těžko hledali atraktivnější zápas. Světová jednička Rafael Nadal se opět utká s Rogerem Federerem. Španěl na Turnaji mistrů v Londýně neztratil ani zápas, stejně tak rodák z Basileje. O celkový triumf se dva nejlepší hráči žebříčku utkají v neděli.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Radost tenisty Rafaela Nadala

Článek

Nadal v Londýně nejprve udolal Roddicka, poté si poradil se Srbem Djokovičem a šanci nedal ani Tomáši Berdychovi. V semifinále pak porazil Skota Murrayho. Letos rodák z Mallorcy zářil, triumfoval na třech grandslamech (Roland Garros, Wimbledon, US Open), ze zisku trofeje se radoval i v Monte Carlu, Římě, Madridu a Tokiu.

Ve formě hrající Federer zahájil sezonu triumfem na Australian Open, z vítězství se světová dvojka radovala i v Cincinnati, Stockholmu a v rodné Basileji. Naposledy v Paříži prohrál Švýcar semifinále s domácím Monfilsem.

Oba tenisté se utkali již jednadvacetkrát, Nadal vyhrál dvakrát tolik zápasů (14) než Federer (7). Španěl uspěl i v jediném letošním vzájemném klání, v Madridu zvítězil 6:4 a 7:6(5).

Na finále Turnaje mistrů si můžete vsadit u Tipsportu.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama