Hlavní obsah

Kanonýři by měli potvrdit postup v duelu s outsiderem z Bělehradu

Jedině vítězství zaručí fotbalistům Arsenalu postup do další fáze Ligy mistrů. Situaci by měli mít lehčí v tom, že hostí Partizan Bělehrad. Srbský celek ještě nezískal ve skupině H ani bod.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Tomáš Rosický z Arsenalu (vlevo) bojuje o míč s Henrikem Mchitarjanem ze Šachtaru Doněck.

Článek

Kanonýři směřovali za poklidným postupem, porážka 1:2 v Doněcku a naposledy v Braze jejich plány zkomplikovala. Vítězství nad Partizanem jim ale dá jistotu. V domácí soutěži svěřenci trenéra Wengera poskočili po sobotním vítězství nad Fulhamem 2:1 do čela, druhý Manchester United ale ztrácí jediný bod a má odložený duel v Blackpoolu k dobru. Arsenal již může počítat s obráncem Koscielnym, který se zranil během sobotního utkání proti Fulhamu.

Partizan je po polovině domácí ligy v čele s pětibodovým náskokem před Crvenou Zvezdou Bělehrad, z patnácti utkání jedinkrát prohrál (0:2 v Novem Sadu s Vojvodinou) a jednou remizoval (0:0 se Spartakem Zlatibor).

První vzájemný duel na konci září vyhrál Arsenal v Bělehradě 3:1. Skóre otevřel po čtvrthodině Aršavin, z penalty vyrovnal Cléo. V 71. minutě vstřelil vítězný gól Šammach a osm minut před koncem pečetil výsledek Squillaci. Domácí hráli od 56. minuty bez vyloučeného Jovanoviče.

Na vítězství Arsenalu si můžete vsadit v kursu 1,1, na výhru Partizanu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 14,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 8.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama