Hlavní obsah

Napodobí Heninová Clijstersovou? Chci Australian Open vyhrát, říká

PRAHA

Další tenisová pohádka? Vypadá to, že ano. Loni na US Open triumfovala po návratu z mateřské Belgičanka Kim Clijstersová. A teď svou krajanku může napodobit Justine Heninová. Bývalá světová jednička se na kurty vrátila teprve před pár týdny a na Australian Open už je ve finále! "Už se nemůžu dočkat sobotního finále," říká sedmadvacetiletá Heninová, která vyzve Američanku Serenu Williamsovou.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Justine Heninová se raduje z postupu do finále na Australian Open

Článek

Když v září uplynulého roku oznámila Belgičanka Justine Heninová návrat na kurty, každý si vybavil famózní comeback její krajanky Kim Clijstersové. Ta po návratu z mateřské dovolené nenašla přemožitelku a vyhrála US Open. A podobně si teď vede i Heninová na Australian Open.

V 1. kole vyřadila Heninová krajanku Kirsten Flipkensovou. V druhém na ni čekala velmi těžká soupeřka - Ruska Jelena Dementěvová. I s ní si však Heninová dokázala poradit a mohla se po boji radovat z postupu do 3. kola. V něm narazila na další Rusku Alisu Klejbanovovou. Ta sice vyhrála první set, avšak z vítězství se nakonec radovala sedmadvacetiletá Belgičanka.

V osmifinále pak rodačka z Lutychu porazila další Belgičanku Yaninu Wickmayerovou. Ve čtvrtfinále na její raketě skončila Naďa Petrovová. A v semifinále si Justine Heninová hravě poradila s Číňankou Čeng Ťie. Tu z kurtu vyprovodila za jednapadesát minut po setech 6:1 a 6:0. "Dnes mi vše vycházelo. Byla jsem hodně soustředěná a hrála jsem opravdu dobře," uvedla Heninová po postupu do finále na oficiálním webu Australian Open.

Finále se už nemůže dočkat

"Jsem moc ráda, že mi to tady takhle jde. Jdu po malých krůčcích a je to úžasné. Můj sen pokračuje...," dodala vítězka sedmi grandslamových turnajů. V cestě za osmým grandslamem se jí ve finále pokusí zastavit světová jednička Serena Williamsová.

"Už se sobotního finále nemůžu dočkat. Finále proti Sereně slibuje velmi pěkný zápas. Serena je velká bojovnice, nikdy se nevzdává," ví olympijská vítězka z Atén 2004. "Jestli chci vyhrát další grandslam, tak musím světovou jedničku porazit. A já pro to udělám vše, co bude v mých silách. Tenhle turnaj chci vyhrát."

Reklama

  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton