Hlavní obsah

Kyrgios opět řádil, raketou málem trefil chlapce. Je to ostuda tenisu, řekl slavný McEnroe

Praha

Nadával, rozmlátil raketu a nakonec ztratil celý zápas. Bouřlivák Nick Kyrgios se ve středu na Australian Open opět přestal ovládat a v zápase druhého kola proti Italu Andreasi Seppimu domácím fanouškům předvedl svou nevyzpytatelnou povahu.

Foto: Issei Kato, Reuters

Nick Kyrgios při utkání druhého kola na Australian Open.

Článek

A přitom měl australský tenista zápas rozehraný skvěle. První dva sety ovládl poměrem 6:1 a 7:6 a vypadalo to, že by bez větších problémů měl postoupit do další fáze turnaje. Opak však byl pravdou. Třináctý hráč světa se během třetí sady proměnil a začal opět vyvádět.

Po chybách začal vulgárně nadávat nejen na sebe, ale i rodinu a dostal napomenutí od rozhodčího za neslušné výrazy. Když pak šel na lavičku, odhodil vztekle raketu a malém trefil chlapce, který mu nesl ručník. Za to už mu byl odebrán fiftýn a jednadvacetiletý Kyrgios ztratil zájem o hru.

Na kurtu působil odevzdaně a znuděně. Dvaatřicetiletý Seppi toho využil a stav utkání srovnal na 2:2 na sety. V páté sadě sice ještě Kyrgios vytáhl parádní úder mezi nohama, avšak to bylo vše, co předvedl a Ital nakonec dovedl zápas do vítězného konce. Pátý set vyhrál 10:8 a mohl se radovat z postupu do třetího kola, v němž narazí na Belgičana Stevea Darcise.

Diváci i tenisoví experti byli na Kyrgiose nazlobení a někteří ho i zkritizovali. „Nedokážu pochopit, že se přestal snažit. Je to ostuda tenisu, hanba,“ prohlásil na adresu Kyrgiose bývalý slavný americký tenista John McEnroe. „Je velkým talentem. Mohl by být nejlepším hráčem na světě, ale svým chováním patří tak někam kolem druhé stovky,“ dodal několikanásobný vítěz Wimbledonu a US Open.

„Prohrát 8:10 v pátém setu a být diváky vypískaný není zrovna nejlepší pocit,“ prohlásil v úvodu tiskové konference Kyrgios a pak začal opět působit velice nepříjemně. Na otázky odpovídal úsečně a často byl ironický.

„V mé hlavě se teď odehrává spousta věcí. Jsem samozřejmě zklamaný, protože jsem byl blízko vítězství. Stejně tak jsem ale v pohodě. Kvůli jednomu prohranému zápasu se nepřestane svět točit. Byl to nakonec docela zábavný zápas. Seppi je skvělý kluk a výhru si zasloužil,“ dodal dále Kyrgios a nevyhnul se ani otázce, co říká na slova Johna McEnroa, že přestal hrát.

„Bolelo mě tělo. Byl jsem zraněný. Myslím, že John McEnroe, byl to McEnroe? Měl skvělou kariéru,“ odpověděl. A když se novináři zeptali, zda ho trápilo koleno, opět si rýpnul. „Zeptejte se Johna McEnroa. On ví všechno.“

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 50
20240426T14 : 50:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 15 : 05
20240426T15 : 05:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová