Hlavní obsah

Federera hra pod Karlovým mostem nadchla: Ale máte i jiné zajímavosti než řeku, že?

Praha

Před deseti lety odjížděl Roger Federer z Prahy s trpkými pocity, tentokrát jsou jeho dojmy diametrálně odlišné. Švýcarský grandslamový rekordman přijel na jeden den propagovat zářijovou premiéru Laver Cup a házel kolem sebe jen samé úsměvy. Fanoušci byli nadšení a tenisový maestro také. Hlavně z tenisového zápasu na Vltavě.

Legendární Federer je v PrazeVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Laver Cup v Praze

Pořadatelé akce připravili na lodi malý kurt, kam hvězda hned po svém příletu zamířila, aby si tu krátce zahrála s českou jedničkou Tomášem Berdychem. Když pluli u Karlova mostu, lidé na ně mávali a skandovali. Pětatřicetiletý rodák z Basileje měl jen malý problém při výměně stran, kdy přelézal síť a málem skončil na zemi.

Krátce po poledni se pak jedna z největších sportovních celebrit přesunula na Staroměstské náměstí, aby tam před několika stovkami natěšených příznivců, zahájila odpočítávání do startu Laver Cupu.

Lístky i za 54 900 Kč

„Hrál bych klidně na Vltavě každý den," svěřoval se pak Federer se smíchem pražské primátorce Adrianě Krnáčové. „Ale máte tu i jiné zajímavosti než řeku, že?"

V roce 2007 nastoupil Federer v daviscupové baráži v pražské O2 areně, ačkoli ve dvouhrách porazil Berdycha i Štěpánka, radovali se nakonec Češi, kteří v deblu utekli švýcarskému páru Federer, Allegro z mečbolu.

„Vybavuju si, že publikum tu bylo hlasité, takže bude fajn mít tentokrát Tomáše na své straně," řekl vítěz osmnácti grandslamů, jehož firma TEAM8 je vlastníkem Laver Cupu, který je obdobou golfového Ryder Cupu a utkají se v něm Evropa a svět.

Šest hráčů bude tvořit týmy, jež povedou kapitáni Björn Borg a John McEnroe. Čtyři z těchto šesti hráčů se na turnaj kvalifikují na základě pořadí singlového žebříčku ATP po skončení Wimbledonu 2017. Zbylé dva hráče oznámí kapitáni po skončení US Open 2017.

Od tohoto pátku už si nedočkavci mohou kupovat vstupenky, jejichž ceny na všechny tři dny začínají na 4500 Kč. Kdo chce vidět největší tenisové hvězdy opravdu zblízka, tedy z první řady, zaplatí 54 900 Kč. K mání ale budou lístky i na jednotlivé dny od 990 Kč. „Bude to rozhodně stát za to," slibuje maestro Federer.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík