Hlavní obsah

Kanadská kráska opět vítězí, získává ztracené sebevědomí a chce být ještě lepší

Madrid/Praha

Poslední týdny končila na turnajích hned v prvním kole, avšak teď to vypadá, že v Madridu konečně našla ztracenou formu. Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová je tady už ve čtvrtfinále a věří, že může jít ještě dál.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Bouchardová - Kerberová v MadriduVideo: sntv

 
Článek

Před začátkem nové sezóny prohlašovala, že se chce letos vrátit mezi deset nejlepších hráček světa. Nejdříve to vypadalo, že je opravdu opět ve skvělé formě, když hned v lednu na prvním turnaji v Sydney došla až do semifinále. Pak ale přišel pád a pohledná hráčka  od začátku března na pěti podnicích nedokázala projít přes první kolo.

Mluvilo se o ní v úplně jiných souvislostech. Splnila slib a po prohrané sázce šla na rande se studentem, nebo se probíralo její focení v plavkách. V posledních týdnech pak na sebe poutala pozornost hlavně svými ostrými výroky o Marii Šarapovové.

Teď to ale vypadá, že konečně přišel zlom. Na turnaji v Madridu se jí zatím daří. V prvním kole porazila Francouzku Alize Cornetovou, ve druhém po velké bitvě Šarapovovou. Na to je Bouchardová nyní nesmírně hrdá. V osmifinále pak narazila na Němku Angelique Kerberovou, nad níž už vedla 6:3 a 5:0, když světová dvojka musela kvůli zranění vzdát. A tak je třiadvacetiletá Kanaďanka po delší době opět ve čtvrtfinále.

„Jsem ráda, že jsem v dalším kole. Podmínky byly odlišné oproti předchozím zápasům, bylo chladno a větrno, a i atmosféra byla jiná. Trochu jsem se hledala, pak jsem se ale dostala do rytmu a musím říci, že jsem se cítila úžasně,“ uvedla na stránkách WTA Bouchardová.

„Výhry v prvním a druhém kole mě hodně povzbudily a dodaly mi sebevědomí, které potřebuji. Cítím se tento týden skvěle. Jsem šťastná, že jsem ve čtvrtfinále. Možná je to překvapení, ale je to tak. Musím dál makat, abych se dostala ještě dál,“ přiznala na tiskové konferenci bývalá světová pětka před zápasem se Světlanou Kuzněcovovou.

S tou se doposud střetla dvakrát a ruská tenistka ji pokaždé porazila. „Kuzněcovová teď hraje velice dobře. Několikrát jsme spolu trénovaly, takže se známe. Bude to velká bitva, hodně míčků dokáže vrátit. Půjdu do zápasu jako vždy a užiju si ho,“ dodala hráčka, která věří, že tentokrát se už jí bude dařit déle a nepřijde zase rychlý pokles formy.

„Každý má někdy dobré a někdy špatné období. Prohrála jsem teď několik utkání, dostala se pod tlak a poměrně dlouho se to se mnou táhlo. Byla a ještě to bude dlouhá cesta. To, že jsem vyhrála tři zápasy za sebou, je úžasné, chci jich ale letos přidat ještě aspoň padesát. Mám před sebou tedy ještě hodně práce,“ vysvětlovala s tím, že se nechce neustále vracet k roku 2014, kdy se dostala do semifinále Australian Open, French Open a ve Wimbledonu si zahrála dokonce finále, ve kterém prohrála s Petrou Kvitovou. „Měla jsem zatím jeden výborný rok, nechci se ale ve své celé kariéře otáčet stále jen k němu. Chci být ještě lepší,“ uzavřela šedesátá hráčka světa.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  Andrejevová - Nosková dnes 11 : 00
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová