Hlavní obsah

Běžec Razým v Soči kurýruje zraněnou nohu. Spadnout bez boty, upadne mi achilovka, tvrdí

Soči

Smolněji pro běžce na lyžích Aleše Razýma olympijská mise ani začít nemohla. Na plánovaný první trénink v areálu Laura nedorazil, místo toho musel kurýrovat zraněnou nohu.

Foto: David Taneček, ČTK

Český reprezentant Aleš Razým v kvalifikaci na sprint v Novém Městě.

Článek

Co se vám v pátek přihodilo?

Šli jsme poprvé na lyže a na schodech, které ještě nebyly ošetřeny gumou, jsem uklouznul. Vrazil jsem si nohu mezi schody a odnesla to pata a achilovka...

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Je zranění pořád bolestivé?

Bez nějakého tlaku je to v pohodě, jen jsem nemohl dát nohu do boty.

Takže další dny jste na lyže nestoupl?

Ne. Až teď v úterý dopoledne jsem to byl poprvé vyzkoušet, protože se noha uklidnila natolik, že mám citlivé jen jedno místečko. Kolem se oblepil takový kroužek jako vystýlka, tak by s tím mohlo jít něco dělat.

Hodně vás pád vyděsil?

Podíval jsem se na nohu a viděl, že to je víc sedřené, než naražené. Nakonec to bylo sedřené jen trochu a naražení bylo horší. Kdybych neměl botu a takhle spadl, asi mu upadne achilovka.

Může zranění ovlivnit váš závodní program?

Věřím, že ne. Ještě zbývá týden do mého prvního startu ve sprintu, tak snad to bude dobrý. Teď to vypadá, že s tím budu moct lyžovat. Tři dny jsem jezdil na rotopedu, snad už se to zlepší natolik, že bych mohl trénovat bruslení. A jak s klasikou, se uvidí.

Nenudil jste se na pokoji, když jste nemohl trénovat?

Spíš je to taková pruda se vším tím léčením. Vstanu, a než se někam dohrabu, je to hodina. Zaledovat, k doktorům na prohlídku... A večer to samé. Na rotopedu ten čas vůbec neubíhá.

Může lyžařský výpadek srazit vaši formu?

Snad ne. Spíš techniku to může ovlivnit, mohl jsem se trochu rozlyžovat a projet si tratě, abych je víc znal. Ale trať pro sprint jsem si dopoledne projel a ta je nejtěžší tady. Jinak ty tratě nejsou tak extrémní jako v Lillehammeru nebo ve Val di Fiemme. I když při závodě je každá trať těžká...

Máte náročnější tratě rád?

Nemyslím si, lepší je, když se člověk může svézt. Nejsem teď typ, který by těžil z toho, že čím těžší kopec, tím líp...

Reklama

Související témata: