Hlavní obsah

Teplice - Liberec 1:1Pimpara přišel a po několika sekundách vyrovnal, takže Teplicím zůstaly jen oči pro pláč

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Salami 1 : 0
86. Pimpara 1 : 1
Záznam online reportáže

Teplice

Šancí měly Teplice v televizním epilogu ke čtrnáctému ligovému kolu na tři zápasy, nakonec se ale musely spokojit v severočeském derby s Libercem jen s remízou. Postaral se o ni náhradník hostů Pimpara, který přišel na trávník čtyři minuty před koncem a hned po pár sekundách při prvním dotyku s míčem vyrovnal. Domácím tak zůstaly jen oči pro pláč...

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Obránci Liberce zleva Martin Frýdek, střelec Jiří Pimpara a záložník Josef Šural se radují z vyrovnávacího gólu v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Mohla to být totální demolice. Však také jindy klidný liberecký kouč Šilhavý za celý první poločas své vymezené území před lavičkou neopustil, neboť nestačil zírat, jaké chyby jsou schopni v defenzívě jeho svěřenci vyrábět. Ani trenérovo dirigování však nepomáhalo, neboť Teplice rozebíraly soupeřovu obranu, jak se jim zachtělo.

Smůla, ale i nemohoucnost

Jen zúročení se nedostavovalo, protože bylo až neskutečné, jakou smůlu domácí měli či jakou střeleckou nemohoucnost prokazovali. To druhé platilo hlavně o Vachouškovi, který po půlhodině hlavičkoval metr před prázdnou bránou, ale přesto dokázal zamířit vedle, to první o legionářích Nivaldovi a Litsingim.

Nivaldo si totiž vybral příděl smůly určitě na pár týdnů dopředu. Už po pěti minutách totiž vykopl jeho střelu z brankové čáry Kušnír, osmnáct minut poté zaúřadoval za zády překonaného gólmana Kováře pro změnu Kováč a bombu kapverdského legionáře na cestě do sítě také zastavil.

Když se nepodařilo ve velkých šancích dát gól Nivaldovi, zkusil to další cizinec v domácích službách Litsingi. Po rohovém kopu se opřel hlavou do míče, jenže trefil jen břevno. A když k tomu připočteme ránu Vachouška, jež se třela o tyč, nepovedenou malou domů Kušníra, která gólmana Kováře náramně vyděsila, a spoustu závarů v liberecké šestnáctce, bylo až s podivem, jak dlouho drží hosté čisté konto.

Salamiho úder před přestávkou

Pár sekund před přestávkou si ale příděl štěstí vyčerpali, neboť po centru Nivalda a Táborského prodloužení Salami přece jen míč do sítě procpal. Sice až na druhý pokus, ale pro domácí bylo podstatné, že se po poločase hraného de facto na jednu bránu zaslouženého vedení dočkali.

Podotknout se ovšem sluší, že i domácí si během úvodních pětačtyřiceti minut svou dávku štěstí, nebo spíše velkorysosti sudího, vybrali... Čerstvý reprezentant Šural totiž v 17. min. pálil ve výborné šanci hodně nebezpečně, jenže jeho střelu zastavila ruka Jablonského, jenž se po pardonu odvolací komise zase vrátil do teplické sestavy. Sudí Ardeleánu však jasnou penaltu vidět nechtěl.

Pimpara přišel a hned vyrovnal

Ani ve druhé půli teplická ofenzivní smršť neustala. Litsingi už po dvou minutách neuspěl tváří v tvář Kovářovi, s hlavičkou Kleina si brankář hostů rovněž poradil a vytáhl ji nad břevno, další bombu Litsingiho kryl.

Jeho brankářský protějšek Slavík se ovšem také zaskvěl... Po hodině hry totiž vyšel Liberci pokus o brejk přímo ukázkově, takže Kalitvincev běžel na teplického gólmana úplně sám. Pokusil si ho obstřelit, ale Slavík jeho úmysl vystihl a největší šanci hostů zmařil.

Šilhavého tým se ovšem po této příležitosti probral, takže nejenže hru vyrovnal, ale postupně přebíral aktivitu a vehementně se snažil o vyrovnání. A skutečně se ho dočkal... Náhradník Pimpara přišel na hřiště čtyři minuty před koncem a po pár sekundách se hned při prvním dotyku s míčem postaral o remízu a import bodu pod Ještěd.

Teplice - Liberec 1:1 (1:0)
Branky: 45. Salami - 86. Pimpara. Rozhodčí: Ardeleánu - Filípek, Kotík. ŽK: Kušnír, Fleišman (oba Lib.). Diváci: 6820. Poločas 1:0.
Teplice: Slavík - Matula, Jablonský, Klein, Krob - Ljevakovič, Vachoušek (74. Jindráček) - Litsingi, Táborský, Nivaldo - Salami. Trenér: Ščasný.
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Fleišman - Sackey (86. Pimpara) - Šural, Pavelka, Rybalka, Kalitvincev (80. Frýdek) - Rabušic (64. Delarge). Trenér: Šilhavý

.

Reklama

Související témata: