Hlavní obsah

Hradec Králové - Brno 0:7Kometa deklasovala Hradec Králové, pětkrát udeřila ve druhé části

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Ptáček 0 : 1
22. Kuboš 0 : 2
26. Vondráček 0 : 3
30. Dočekal 0 : 4
38. Honejsek 0 : 5
45. Honejsek 0 : 6
59. Ton 0 : 7
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Pěti brankami ve druhé třetině zničili hokejisté Brna ve 39. kole extraligy domácí Hradec Králové. Kometa zvítězila na ledě Mountfieldu 7:0. Východočeši po neúspěchu vypadli z elitní šestky tabulky. Hradec již dva zápasy v řadě nevstřelili v domácím prostředí gól, naposledy padl 0:3 se Zlínem. Útočník Tomáš Vondráček se na výhře Brna podílel gólem a třemi asistencemi.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradecký Jiří Vašíček (vlevo) brání útočníka Komety Vojtěcha Němce.

Článek

Východočeši bojují o udržení v šestce, což by jim zajistilo přímý postup do play off. Jenže proti Brnu bylo horší hned od úvodu. Hosté se dostali do tlaku v první přesilovce ve 4. minutě a prakticky od té chvíle byli lepší. Přesto v první třetině drželi domácí nerozhodný stav, ani jedno mužstvo neskórovalo. I když oba týmy měly příležitosti, hradecký Kukumberg pálil zblízka vedle a proti hostujícímu Vondráčkovi dobře zasáhl brankář Kacetl, jenž stejně jako při vítězném pátečním duelu v Olomouci dostal přednost před obvyklou jedničkou Kantorem.

Druhá třetina však byla střelecky úplně o něčem jiné. A to ze strany Komety. Hosté se dostali do vedení už ve 13. vteřině, kdy se od modré prosadil Ptáček, v minulé sezoně obránce Hradce.

Tím začal zmar domácích, Brno totiž nakonec vstřelilo tři branky za necelých šest minut. Po Ptáčkovi rovněž ranou od modré čáry zvýšil Kuboš a třetí zásah si připsal po perfektní kombinaci Vondráček. Hradec byl v křeči, k tomu fanoušci sledovali i další nepříjemnost. Obránce Vašíček vyhodil puk mimo hřiště, ten trefil jednoho z diváků a rozsekl mu hlavu.

Navíc pokračoval brněnský koncert, který nezastavil ani gólman Kantor, jehož Kacetl pustil do brány po třetí inkasované brance. Nejprve ho přivítal hostující kapitán Čermák tvrdou střelou do tyče a ve 30. minutě se ve vlastním oslabení prosadil Dočekal, který přesnou střelou do horního rohu branky nedal Kantorovi šanci. Ve druhé třetině to ale nebylo vše, ve 36. minutě završil precizní kombinaci Hynka Zohorny s Dočekalem jednoduchým zakončením Honejsek.

Šikovný útočník skóroval i ve třetí třetině. Ve 45. minutě, jen pár vteřin po skončení brněnské přesilovky, dostal přihrávku zpoza branky, neukvapil se a Kantora pokořil s klidem ranou pod horní tyč. Další vzrušení přinesla šarvátka domácího Červeného s Kempným, po němž dostal hostující zadák hned tři dvouminutové tresty.

Brno zvládlo ubránit i dvouminutovou přesilovku Východočechů pět na tři, po níž udeřil ještě kanonýr Ton. Brankář Čiliak tak vychytal třetí čisté konto v sezóně.

39. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 0:7 (0:0, 0:5, 0:2)
Branky a nahrávky: 21. Ptáček (Ton, J. Hruška), 22. Kuboš (Honejsek, Dočekal), 26. Vondráček (Burian, Koreis), 30. Dočekal (Vondráček), 38. Honejsek (Dočekal, H. Zohorna), 45. Honejsek (Vondráček, Hanzlík), 59. Ton (Vondráček, Hanzlík). Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5312.
Hradec: Kacetl (26. Kantor) - Dietz, Vydarený, Pilař, P. Mikuš, Pláněk, Vašíček, od 27. navíc Jank - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Pospíšil - Vantuch, T. Knotek, Červený - P. Beránek, Nedvídek, Kopta. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec - Ton, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Reklama

Související témata: