Hlavní obsah

Sparta vítězstvím zařídila pražský duel o titul

ZNOJMO

Poprvé v historii se do finále hokejové extraligy dostaly dva pražské celky. Sparta napodobila Slavii a čtvrtečním přesvědčivým vítězstvím 6:1 ve Znojmě také rozhodla o postupu již v pátém semifinálovém utkání.

Článek

První derby, kterým startuje série o titul, se hraje již v neděli. "Bude to velká událost pro celou Prahu, ale teď máme pár hodin na užití radosti z toho, že jsme po čtyřech letech zase ve finále," mínil útočník Jaroslav Hlinka, autor vítězné branky ve včerejším utkání. Podle něj byl ale klíčový gól na 3:1. "Potom už domácí přestávali stačit. Dali jsme si pozor, aby nás nepřebruslili."

Sparťané se mohli znovu spolehnout na skvělého brankáře Petra Břízu. "Poslední krok nebyl tak snadný, jak naznačuje výsledek. Naštěstí jsme se mohli opřít o dvougólové vedení. Znojmo bojovalo a mělo výborný pohyb, až na začátku poslední třetiny, kdy nezužitkovalo ani pětiminutovou přesilovku, jsem si definitivně oddechl," líčil.

Pilařovi hrozí trest

Maličko pokažený postup měl obránce Karel Pilař, jemuž hrozí trest za vyloučení do konce utkání. "Jsem přesvědčen, že šlo o naprosto čistý zákrok. Takhle mě v Kanadě učili čistit si prostor."

V domácí šatně panovalo hrobové ticho. "Teď budeme chvíli zklamaní, ale časem nám určitě dojde, že třetí místo není špatné. Dojeli jsme zřejmě na užší kádr, avšak toto mužstvo s řadou mladíků má určitě slibnou perspektivu," mínil znojemský tahoun Jiří Dopita.

Finále začne již v neděli

Slavia Praha-Sparta Praha Na 4 vítězství hraná finálová série play-off začne již v neděli 9. dubna na ledě Slavie v Sazka Areně, kde se 10. dubna hraje i druhé utkání. Třetí a čtvrtý zápas se uskuteční na Spartě 13. a 14. dubna. Případné páté střetnutí uvidí Sazka Arena 17. dubna, další termíny k dispozici jsou 18., 21. a 23. dubna a záleží na dohodě klubů. Začátky všech zápasů jsou v 17.00 h a přímé přenosy vysílá ČT 2.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice