Hlavní obsah

Hrajeme jako tým, kvituje Jánský vítězné tažení Litvínova

Litvínov

Největší ofenzivní hvězdou hokejistů Litvínova je v probíhající sezóně 43letý Martin Ručinský, ale úspěšně mu sekundují i ostatní útočníci. Ve vítězném zápase proti Kometě Brno (6:1) se zaskvěl dvěma góly Peter Jánský a o pevnější místo v základní sestavě si svými výkony říká mladý Jakub Šrámek.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Ton (vlevo) z Brna v souboji s litvínovským Peterem Jánským.

Článek

„Podali jsme výborný výkon. A že jsme v čele tabulky, to je jen dobře," vyjádřil se stručně Jánský, který si nepotrpí na vzletná slova, ale o to víc je důraznější a přímočařejší na ledě. „Za prvé hrajeme jako tým, což je základní věc. Snažíme se vyvarovat trestů za vyloučení a naopak využívat vlastní přesilovky," nezapomněl na čtyři branky Litvínova v početní výhodě v duelu s Brnem. Oceňuje kondiční vyspělost mužstva. „Máme za sebou kvalitní letní přípravu, kterou jsou naši trenéři Rulík a Hořava pověstní," podotkl.

A když přišla řeč na střeleckou produktivitu a přínos Martina Ručinského pro tým, Jánský pronesl jediné slovo: „Neskutečné". První místo Litvínova ho těší, ale nepropadá nadšení. „Nechci se o tabulce moc bavit, abych to naše postavení nezakřikl. Je hezké, že zůstáváme bez porážky, ale soutěž je teprve na začátku," připomněl, že hlavní fáze sezóny teprve přijde.

Šrámek se dočkal prvního gólu

Pravidelnější extraligové starty sbírá 21letý útočník Jakub Šrámek. Debutoval už v sezóně 2011/2012. Pak to zkoušel v zámoří a po návratu do Litvínova je momentálně v dobré formě. Dokonce už vstřelil i svůj premiérový gól v nejvyšší soutěži. Podílel se na výhře v Mladé Boleslavi.

„Jsem rád, že mi to tam spadlo a že jsme uhráli tři body. Každé vítězství potěší a cením si i skalpu Komety Brno," svěřil se Šrámek, jenž se stal součástí úspěšného týmu. „Máme vynikajícího Pavla Francouze v brance, kvalitní obránce i výborné útočníky. Vezeme se na vítězné vlně. Hrajeme jeden za druhého, odvádíme týmovou práci, která je založená na bojovnosti. Trenéři zavádějí moderní prvky, hodně pomohl i příchod kondičního trenéra," liboval si mladý útočník.

Pochvaluje si atmosféru v Litvínově. „Je to můj domácí klub. I v hledišti je spousta známých, a to mě motivuje, abych se udržel v kádru. Nějaké velké plány jsou předčasné. Chci prostě odehrát celou sezónu, makat a dál bojovat," uzavřel Šrámek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice