Hlavní obsah

Lev se bude o halu dělit se Spartou. O2 Arena je u ledu

Praha

Varianta O2 Arena je u ledu, nováček Kontinentální hokejové ligy HC Lev Praha bude hrát domácí zápasy v pražské Tipsport Areně, která je tradičním stánkem Sparty.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Generální manažer Normunds Sejejs (zprava), trenér Josef Jandač a hráči Jakub Klepiš s Michalem Řepíkem představili plány hokejového klubu HC Lev Praha

Článek

Dnešní oficiální oznámení je jen logickým důsledkem stavu věcí. Na konci června Sparta a Lev vytvořily Sportovní holding Praha, který bude zastřešovat veškeré jejich hokejové aktivity. Do budoucna se navíc počítá ještě s větším propojením obou klubů.

Úvodní duel KHL tak Lev odehraje v Holešovicích 6. září proti Dynamu Riga, o dva dny později uvítá moskevský Spartak a 10. září přijede do Prahy další nováček z Doněcku. „Chceme ukázat lidem dobrý hokej a zároveň i trochu show," řekl generální manažer klubu Normunds Sejejs, jenž ale nevyloučil, že by nově vzniklý tým odehrál dvě tři utkání v Pardubicích či v Karlových Varech.

Lvu se během nedlouhé doby podařilo přilákat nadprůměrné české a slovenské hráče a doplnit je o Kanaďany, kteří mají zkušenosti z NHL. V kádru tak jsou mistři světa Ondřej Němec, Jakub Klepiš, Tomáš Mojžíš, světoběžníci Luboš Bartečko, Marcel Hossa nebo třeba někdejší brilantní exekutor nájezdů v dresu NY Rangers Erik Christensen.

„Líbilo by se mi, kdyby na nás chodilo přes deset tisíc diváků, ale realita bude určitě jiná," míní trenér Josef Jandač. „Pokud by se nám podařilo vyšplhat někam k sedmi tisícům, tak bychom byli rádi a hrálo by se nám dobře."

Ceny jako v extralize

Klub se proto snažil nepřepálit cenu vstupenek. „Bude to podobné, jako v extralize," říká Sejejs. Lístky se budou prodávat v rozmezí do 130 Kč do 280 Kč, děti budou míst vstup za 50 korun.

Občas to však bude zřejmě pro fanoušky Sparty i Lva dilema. Pohled do kalendáře: 29. října hraje doma Sparta, o den později Lev, 1. listopadu zase Sparta a 2. opět Lev... „Chápeme, že to budou mít lidé složitější, ale nedá se nic dělat," povzdechl si Sejejs. „Nechceme, aby se to fanouškovské zázemí moc rozmělnilo, Sparta má tradici, rádi bychom oslovili i jiné spektrum lidí," tvrdí Jandač.

Ke zdárnému  rozjezdu Lva by mohla přispět i případná výluka v NHL. Účast hvězdy, jejíž jméno má zvuk, by pochopitelně vyvolal větší zájem. „Máme vytipované tři čtyři hráče, které jsme trochu naťukli, ale je to ošidné. Ten hokejista by tu byl s námi třeba jen pár týdnů a my potřebujeme vytvořit tým, který odehraje celou sezónu. Uvidíme podle situace," řekl Sejejs.

Reklama

Související témata: