Hlavní obsah

Dřív byla formule pro pořádné muže. Dneska je mi instinkt na nic, říká Alonso

Praha

Ačkoli ještě letošní sezóna formule 1 neskončila, Fernando Alonso už s velkým očekáváním vyhlíží tu nadcházející. Doufá totiž, že připravované technické změny monoposty F1 zrychlí a závody tak budou zase atraktivní jako před pár lety.

Foto: Profimedia.cz

Pilot týmu McLaren Honda Fernando Alonso.

Článek

„Dříve byla formule 1 pro hrdiny a pořádné muže,“ uvedl Fernando Alonso na stránkách f1i.com. „Když budete chtít řídit formuli z roku 2004, 2003 nebo 15, 16, 17 či dokonce 20 let starou, musíte se předtím pořádně najíst. Teď jsme připraveni už během zimního testování, protože současné vozy jsou poloviční formulí 1,“ prohlásil dvojnásobný mistr světa s tím, že kromě delší přípravy byl před pár lety zapotřebí i větší talent.

„Dnešní generace to má jednodušší, když se chce dostat do formule 1. Jezdí v simulátorech a současné vozy jsou tak citlivé a pomalé, že z nich mají stejný pocit jako v simulátoru. Nemusí tolik trénovat, aby fyzicky zvládali každý závod na sto procent,“ dodal pětatřicetiletý Španěl, který se už těší na příští sezónu, v níž by monoposty měly projít změnami.

„V současnosti nemůžeme jet tak, jak nám řekne instinkt. Musíme všechno šetřit - pneumatiky, palivo, baterii, a to je to trochu frustrující. Týmy to už snad pochopily, vyslechly fanoušky a jezdce a dohodly se na změnách od příštího roku. Věřím tedy, že se vrátíme k vzrušujícím závodům a že celá formule 1 bude opět zajímavější,“ uzavřel pilot McLarenu.

Reklama