Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 2:3 PPŠťastný rozhodl o výhře Mladé Boleslavi v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Žejdl 0 : 1
22. Eberle 1 : 1
35. Allen 2 : 1
45. Pláněk 2 : 2
63. Šťastný 2 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili ve 34. kole na ledě Plzně 3:2 v prodloužení a připsali si již šestou výhru za posledních osm zápasů. Hosté po brance do šatny ovládli první třetinu, ale domácí dvěma góly v prostřední části skóre otočili. Středočechům se během třetí dvacetiminutovky podařilo vyrovnat a v nastavení rozhodl v čase 62:50 o zisku bonusového bodu David Šťastný.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi (zleva) David Bernad, David Němeček, Lukáš Pabiška a Michal Vondrka se radují z gólu v Plzni.

Článek

Úvod utkání příliš vzruchu nepřinesl. Hosté vycházeli ze zabezpečené obrany a aktivnější domácí jen s obtížemi procházeli přes střední pásmo. Až v 10. minutě si vynutila nápor elitní plzeňská formace, Gulaš ale střelou z otočky trefil jen pravou tyčku. Za chvíli po individuálním průniku Kracíka najížděl z levé strany na Krošelje Němec, slovinský gólman si však s jeho bekhendovým zakončením poradil.

Postupně směrem dopředu se osmělující Mladoboleslavští se probudili v závěru první třetiny. Grim ještě v dobré pozici Frodla neprostřelil. Pouhé tři vteřiny před pauzou už ale plzeňský gólman střelu Vondrky z pravé strany jen vyrazil a dorážející Žejdl otevřel skóre.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Milan Gulaš otáčí duel s Mladou Boleslaví..

Indiáni dokázali rychle odpovědět. Již po 66 vteřinách prostřední části totiž dorazil do sítě střelu Kodýtka Eberle. Následně domácí ovládli hru. Středočeši ovšem s vypětím všech sil přečkali šanci agilního Eberleho, přesilovková střela Kováře z mezikruží mířila nad a nepřesně zakončil v gólové pozici i nekrytý Straka.

Radost Indiánům přinesla až 35. minuta, kdy po přesné křížné přihrávce Kováře od levého hrazení upravil před branku sjíždějící Allen na 2:1. Na obrat ve skóre mohli Boleslavští zareagovat před druhou sirénou díky nedisciplinovanosti soupeře. Během téměř dvouminutové přesilovky pět na tři však po nabídce Vondrky napálil v největší příležitosti uzdravený Klepiš z levého kruhu jen pravou tyč.

Na začátku závěrečné třetiny se hosté dočkali vyrovnání díky Pláňkovi, který nahozením z pravého rohu útočného pásma překvapil Frodla. Plzeňští ve snaze získat zpět vedení otevřeli hru, hosté však pokazili několik brejků. Domácí postupně opět stupňovali nápor. Po vybídnutí Kaňákem netrefil v 52. minutě odkrytou branku Eberle.

V rušném závěru normální hrací doby nejprve tváří v tvář Krošeljovi neuspěl Straka a z protiútoku při přečíslení dvou na jednoho nepřekonal Frodla Němeček. Hosté ještě přečkali šanci Kováře při vyloučení Vondrky a utkání dospělo do prodloužení. V něm sice nejprve Vondrka neproměnil samostatný únik, ale v 63. minutě po špatném vyjetí Frodla pohodlně zavezl puk do branky Šťastný.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Eberle (Kodýtek), 35. Allen (Jan Kovář, Gulaš) - 20. Žejdl (Vondrka), 45. Pláněk, 63. D. Šťastný (Pláněk). Rozhodčí: Obadal, Pešina - L. Kajínek, K. Zavřel. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 5757.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, N. Jones, Allen, Kaňák, Vráblík, Kvasnička - Gulaš, Jan Kovář, Indrák - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, Kracík, D. Kindl - V. Němec, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Mladá Boleslav: Krošelj - Bernad, Němeček, Pláněk, Hrdinka, Kurka, Dlapa - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, Flynn - P. Kousal, T. Knotek, Grim. Trenéři: M. Hořava st., Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice