Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 4:2Plzeň i díky gólům v přesilovkách udolala Vítkovice a je druhá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Pulpán 1 : 0
9. Zdráhal 1 : 1
26. Indrák 2 : 1
42. Květoň 2 : 2
58. Kovář 3 : 2
60. Gulaš 4 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 43. kole extraligy Vítkovice 4:2, připsali si čtvrtou výhru za sebou a posunuli se na druhé místo tabulky. Vyrovnaný duel rozhodly přesilové hry. Domácí v nich skórovali dvakrát včetně vítězné branky Jana Kováře v 58. minutě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z prvního gólu

Článek

Rušnou první třetinu zahájila šance Straky, který při přečíslení ztroskotal v dobré pozici na gólmanu Dolejšovi. Hosté se směrem dopředu osmělili až při vyloučení Indráka, nekrytý Tybor ale zblízka nepřekonal plzeňskou jedničku Frodla.

V 8. minutě udeřilo na druhé straně, když rychlou akci Straky dokončil ideálně najetý Pulpán. Obránce domácích, který hrál čtyřstý extraligový duel, se prosadil přesnou střelou pod horní tyč. O 33 vteřin později ovšem z vítkovického brejku pohodlně srovnal na 1:1 po Kucserově přesném pasu Zdráhal, jenž tak ozdobil svůj dvoustý zápas v nejvyšší soutěži.

Oba týmy rychle otáčely hru a příležitosti se rychle střídaly. Po spolupráci s Nedorostem nepřehodil klečícího Dolejše Indrák. Vyznamenal se i Frodl, který pravým betonem nedovolil po přečíslení dvou na jednoho skórovat Stránskému.

Po pauze se herní tempo uklidnilo a domácí se ujali vedení ve 25. minutě během početní výhody. Po šikovných nabídkách Gulaše sice v gólových pozicích postupně selhali Pour, Nedorost a Němec. Skvěle chytajícího Dolejše prostřelil po dravém průniku před branku až Indrák.

Hosté mohli vzápětí také v přesilovce odpovědět, nekrytý Zdráhal ale svižnou střelou trefil jen pravou tyč. Obrany na obou stranách se zpřesnily a až po polovině utkání vystrašil Dolejše nepřesný přesilovkový pokus aktivního Indráka z mezikruží. Podobně agilní Zdráhal se na druhé straně prokličkoval až před Frodla, zakončil ovšem příliš slabě.

Závěr druhé třetiny ovládli Indiáni, přes drtivý nápor však dvě minuty neúspěšně obléhali vítkovickou branku. V největší příležitosti stačil Dolejš reflexivně vyrazit mimo střelu Poura.

Na začátku závěrečné třetiny ovšem Květoň šikovně vypálil přes obránce a vyrovnal na 2:2. Indiáni zareagovali ve 44. minutě nebezpečným volejem Gulaše a vzápětí Pulpán nahozením od modré čáry orazítkoval břevno. Vítkovické srážela nedisciplinovanost. Přesto ve vlastním oslabení zahrozil únikem Szturc, jinak se hosté s vypětím všech sil ubránili. Pour s Gulašem totiž netrefili odkrytou Dolejšovu branku.

Podobně přečkali dvě vítkovické přesilovky v rychlém sledu také domácí a zápas rozhodl technický přestupek hostů. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě potrestal v čase 57:25 Jan Kovář přesnou ranou zápěstím z levého kruhu. Při vítkovické power play navíc na konečných 4:2 pohodlně upravil Gulaš.

Hokejová Tipsport extraliga - 43. kolo
HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. Pulpán (P. Straka, Kodýtek), 26. Indrák, 58. Jan Kovář (Moravčík), 60. Gulaš - 9. P. Zdráhal (Kucsera), 42. D. Květoň. Rozhodčí: A. Jeřábek, M. Petružálek - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Diváci: 5901.
Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Pulpán, L. Kaňák, Moravčík, Allen, P. Hořava - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - D. Kindl, Preisinger, V. Němec - Indrák, V. Nedorost, Kantner - Kolda. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Vítkovice: Dolejš - Trška, Výtisk, Šidlík, Gregorc, Hrabal, D. Krenželok - Dej, Lev, Olesz - Tybor, Roman, Schleiss - Szturc, Poletín, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články