Hlavní obsah

Šampion opět v problémech? Známý zápasník MMA musí vysvětlovat údajný incident ve strip klubu

Albuquerque/Praha

Zase se o něm mluví, jenže už poněkolikáté se to přímo netýká jeho výkonů v zápasech. Šampion polotěžké váhy organizace UFC Jon Jones měl v dubnu obtěžovat barmanku ve strip klubu v Albuquerque, největším městě Nového Mexika. Obvinění bylo v soudních záznamech uvedeno jako drobný přestupek, ale odsouzení by pro Američana stále mohlo znamenat pobyt ve vězení. S informací nyní přišel server ESPN.

Foto: Eric Jamison, ČTK/AP

Jon Jones (vpravo) v akci během zápasu s Thiagem Santosem. Je Američan opět v průšvihu? Obvinění z obtěžování odmítá.

Článek

Servírku měl americký bojovník údajně poplácávat na choulostivých místech, přitahovat si ji na klín a líbat na krku. Dokonce ji prý chytil i pod krkem. Policii vše sdělila sama údajná oběť, která tvrdí, že Jonese žádala, aby se svým chováním přestal.

Není to poprvé, co musí Jones řešit problémy se zákonem. V roce 2012 řídil pod vlivem alkoholu a boural. O necelé tři roky později pak měl automobilovou nehodu znovu. Od ní ujel, jednou z jejích účastnic přitom byla těhotná žena.

Jones však obvinění z incidentu v nočním klubu odmítá. Podle jeho tiskového mluvčího Jamese Hallinana o něm navíc zápasník donedávna vůbec nevěděl a doslechl se o něm až z médií. „Příslušné dokumenty byly zaslány na nesprávnou adresu," vysvětluje Hallinan příčinu toho, proč Jonesovi obvinění dosud údajně nebylo známo.

„Poté, co dokumenty převzal z tisku, šel pan Jones okamžitě zaplatit drobný poplatek a spolu s několika svědky je připraven fakticky vyvrátit škodlivé lži, které jsou o něm sdělovány veřejnosti," uzavírá Hallinan.

Sám Jones se pak ke kauze vyjádřil na svém Twitteru. „Žádné problémy nemám, nevěřte tak snadno všemu, co čtete na internetu," vzkázal. V dalším příspěvku se pak rozepsal více.

„Vím, že je tady velké množství lidí, kteří doufají v můj pád, ale je tu ještě mnohem víc těch, kteří jsou na mě pyšní a jsou rádi, když vidí, že se mi daří dobře. Hateři budou šílet, až v prosinci vyhraju," naznačuje, že se na konci roku pokusí o obhajobu titulu. Proti komu by to mohlo být, to ale zatím není jasné.

Reklama