Hlavní obsah

To nedám! Neuvěřitelné momenty odrovnaly na mistrovství světa řadu cyklistů

Do takového počasí byste ani psa nevyhnali. Cyklisté na světovém šampionátu jezdců do 23 let ve Velké Británii však neměli na výběr. Do časovky v hrabství Yorkshire vyrazit museli, a to navzdory doslova provazcům vody, které se na ně valily. A následky na sebe nenechaly dlouho čekat.

Závod mužů do 23 let přinesl řadu neuvěřitelných momentů.Video: sn, sntv

 
Článek

Měla to být nekompromisní bitva o titul. Časovka cyklistů do 23 let na 30,3 kilometru se však proměnila spíše v boj o to, kdo dojede se zdravou kůží. Na talentované mladíky totiž prakticky po celou dobu závodu dopadaly proudy vody.

A že v takových podmínkách nebyla nouze o řadu pádů, není třeba dodávat. K zemi, nebo spíše řečeno do pořádně velké louže, se nejdříve poroučel maďarský jezdec Attila Valter, který byl i po výživné koupeli schopen pokračovat v závodu.

S vodními přívaly se vzápětí seznámil i Dán Mathias Norsagaard Jorgensen a řada dalších. Všechny pády se naštěstí obešly bez vážnějších zranění. Závod byl i přes šílené podmínky dokončen, z vítězství se nakonec radoval dánský cyklista Mikkel Bjerg před Američanem Ianem Garrisonem.

Pořadatelé na neregulérní podmínky zareagovali aspoň odložením časovky žen. Dámy se vydaly na trať o čtyřicet minut později, a i když počasí mělo do ideálu daleko, s „vodní cyklistikou“ jejich mužských protějšků se to srovnat nedalo.

Reklama