Hlavní obsah

Vakoč míří za Van der Poelem, bude jezdit za tým Alpecin–Fenix

Amsterdam

Silniční cyklista Petr Vakoč se po odchodu z týmu Deceuninck-Quick Step domluvil na spolupráci s jinou belgickou stájí Alpecin-Fenix, která byla v předchozích dvou letech známá pod názvem Corendon-Circus. Stane se tak týmovým parťákem jedné z největších hvězd současné cyklistiky Nizozemce Mathieua van der Poela. V novém působišti se dohodl na dvouleté smlouvě.

Foto: Foto Deceuninck Quick Step - Sigfried Eggers

Silniční cyklista Petr Vakoč se po odchodu z týmu Deceuninck-Quick Step domluvil na spolupráci s jinou belgickou stájí Alpecin-Fenix.

Článek

Uzavření kontraktu dnes potvrdila stáj při prezentaci týmu v Amsterdamu a potvrdily se tak dlouhodobé spekulace, které ji s Vakočem spojovaly. Jezdcem Quick Stepu byl sedmadvacetiletý pražský rodák od roku 2014. V jeho barvách se představil na dvou závodech Grand Tours, v roce 2016 jel Tour de France a rok předtím Giro d'Italia.

„Odejít po šesti letech z Deceuninck Quick Step nebylo vůbec lehké. Tým se stal mojí druhou rodinou. Zahájil jsem tam kariéru a mohl se rozvíjet po boku nejlepších cyklistů planety, byl jsem součástí neuvěřitelných úspěchů, kterých jsme za posledních šest let dosáhli," ohlížel se Vakoč za působením v belgické formaci.

„Byl jsem vděčný, že jsem mohl v barvách Quick Stepu kariéru i restartovat po zranění, kdy mě tým podržel a dal mi možnost vrátit se zpátky do plné formy," připomínal Vakoč těžké období, kdy jej na začátku roku 2018 srazil při tréninku v Jihoafrické republice kamion a málem přišel o život. Dokázal se však uzdravit a v letošním roce se vrátil do profesionálního pelotonu.

„Šlo o skvěle prožité roky. Nyní ale budu součástí mladého a ambiciozního týmu, který se dere nahoru. Měli bychom mít pestrý závodní program. Budu závodit po boku fenomenálního Van Der Poela. I kvůli němu dostaneme šanci startovat na největších jednorázových závodech," prohlásil Vakoč.

Bližší detaily, na kterých podnicích se představí, zatím neprozradil. „Pojedu všechny oblíbené podníky. V těch jednorázových nebude vlastně žádná změna. Budu mít naopak více prostoru. V řadě případů bych měl být lídrem, na což se moc těším. Zatím mohu jen prozradit, že sezonu zahájím na konci února na jihu Evropy," uzavřel Vakoč.

Reklama

Související témata: