Hlavní obsah

Otec a synové už naskočili. A šanci dostanou znovu, když je záchrana jistá, netají Hejkal

Teplice

Ulevilo se mu! Aby ne, když se jeho svěřenci s předstihem zachránili mezi tuzemskou fotbalovou elitou. Navíc po suverénním představení, v němž ponížili soupeře čtyřmi góly. Stanislav Hejkal, trenér Teplic, po nedělním třetím dějství skupiny o záchranu nadstavbové části první ligy kvitoval, jak rychle jeho družina potvrdila i na další sezonu prvoligovou příslušnost.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jakub Emmer a Jakub Řezníček z Teplic se radují z branky

Článek

„Jsem za to moc rád, protože barážová utkání jsou psychicky nesmírně náročná a já bych je nechtěl zažít," opakoval Hejkal zaklínadlo, s nímž jeho tým vstupoval do nadstavbové části soutěže.

V minulé sezoně si vybojoval právo účasti ve Skupině o Evropskou ligu. Tehdy to pro Severočechy skončilo ostudně, když doma od Mladé Boleslavi schytali osmibrankový příděl a následně odveta (1:1) na hřišti Středočechů byla už jen formalitou.

Hejkalův tým po restartu soutěže snil znovu o místence ve skupině hrající systémem evropských pohárů o šanci probít se do předkola Evropské ligy. Jenže nezvládl důležité zápasy. „Moc mě vůči všem fanouškům i celému klubu mrzí, že jsme museli hrát zápasy ve skupině o záchranu, protože Teplice do této skupiny prostě nepatří," ulevil si po vítězství bitvě se Zlínem.

Teplická legenda na hřišti

V jeho druhé části poslal do hry brzy šestatřicetiletého Ljevakoviče, teplickou legendu, současně s náctiletými mladíky Radostou a Emmerem, který dokonce v lize debutoval. „Je to jako když hraje otec a jeho synové. Při vědomí záchrany dám mladým určitě další šanci. Ale bitvy s Příbramí a Opavou budou velice vypjaté a já nechci kluky fotbalově popravit. Musíme je nasazovat citlivě, aby získali zkušenosti, které nám v budoucnosti vrátí. Nicméně nečekejte, že uděláme pět či šest změn v základní sestavě," vykládal Hejkal, jehož notně nadzvedlo administrativní prodloužení soutěže.

Jde o reakci na pozitivní testy na koronavirus v kádru druholigového Třince a snahu LFA zajistit regulérnost a plynulost závěru skupiny o záchranu v součtu s následující baráží. „Měli jsme nasmlouvané soustředění, přípravná utkání... Dostali jsme to příkazem, nikdo to s námi neřešil," posteskl si Hejkal.

Doufá, že závěr teplické sezony dostane ještě jednu „sladkou" tečku v podobě triumfu Řezníčka v soutěži o nejlepšího kanonýra. „Věřím, že Kozáka s Kangou prožene. Jeho forma je momentálně výborná. Přesně tak má fungovat útočník. Dává góly prakticky v každém utkání. Mužstvo na něj pracuje, on vše vrací důležitými zásahy. Jsem moc rád za jeho angažování," lebedil si Hejkal nad srpnovým nákupem bývalého hráče Lokerenu.

„Jakubovi navíc sedí nynější perný program. Nerad trénuje, zato rád hraje. Takže si vždy dá regeneraci, pak předzápasový trénink a jde na to. Přesně, jak to má rád," usmál se Hejkal

Reklama

Související témata: