Hlavní obsah

Hotovo! Souček přestoupil do West Hamu, je nejdražším hráčem české ligy

Londýn/Praha

Spekulacím je konec! Fotbalový záložník Tomáš Souček přestoupil z pražské Slavie do West Hamu, klub na něj využil opci. Oficiálně bude obchod oznámen po nedělním konci sezony. Na twitteru o tom informoval účet West Ham News, předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík následně tuto novinku sdílel. Souček se tak stane nejdražším fotbalistou z české ligy v historii.

Foto: Adam Davy, Reuters

Tomáš Souček z West Hamu při utkání proti Watfordu.

Článek

Pětadvacetiletý Souček přišel do londýnského celku v lednu za 113 milionů korun na hostování do konce sezony. V případě udržení "Kladivářů" v Premier League bylo součástí dohody automatické uplatnění opce, která Pražanům vynese dalších více než 400 milionů korun.

Šestnáctý West Ham má v neúplné tabulce dvě kola před koncem šestibodový náskok na osmnáctou Aston Villu a výrazně lepší skóre.

Rodák z Havlíčkova Brodu, který hrál v minulosti i za Žižkov a Liberec, se po příchodu do West Hamu prosadil do základní sestavy a po čase se mu začalo dařit i střelecky. V posledních pěti zápasech Premier League zaznamenal tři góly. Jeho přínos pro mužstvo vyzdvihl kouč "Kladivářů" David Moyes.

V březnu byl Souček poprvé v kariéře zvolen českým Fotbalistou roku. V nejvyšší české soutěži má na kontě 126 utkání a 31 branek. S týmem z Edenu třikrát vyhrál ligu a dvakrát domácí pohár. Na podzim si s červenobílými zahrál i základní skupinu Ligy mistrů. Za reprezentaci nastoupil k 25 zápasům, v nichž dal tři góly.

Reklama

Související témata: