Hlavní obsah

Začíná hokejový pohár, vrací se po 10 letech. Fanoušci na stadiony mohou v omezeném počtu

Praha

Po deseti letech se v Česku opět koná pohárová soutěž. Přípravného turnaje na novou sezonu s názvem Generali Česká Cup, který startuje už v úterý, se účastní všech čtrnáct extraligových klubů a zároveň prvoligové Kladno a Přerov. Šestnáct celků je rozděleno do skupin po čtyřech, soutěž vyvrcholí finálovými duely 15. a 22. září. Vítěz získá prémii ve výši milionu korun, poražený finalista polovinu.

Foto: Facebook: HC Kometa Brno

Na takto zaplněné tribuny mohou nejen fanoušci brněnské Komety v pohárové soutěži zapomenout.

Článek

Hrát se bude od 4. srpna ve čtyřech čtyřčlenných skupinách. V nich odehrají týmy utkání dvoukolově každý s každým. Za výhru ve skupině budou tři body, za vítězství v prodloužení nebo po nájezdech dva body.

Do čtvrtfinále (1A-2B, 1B-2A, 1C-2D, 1D-2C) postoupí dva nejlepší týmy z každé skupiny. Ve čtvrtfinále, semifinále i finále (15. a 22. září) odehrají týmy dvě utkání – domácí a venkovní.

Složení skupin Generali Česká Cupu
Skupina A:
Sparta Praha, Plzeň, České Budějovice, Kladno
Skupina B:
Liberec, Mladá Boleslav, Litvínov, Karlovy Vary
Skupina C:
Kometa Brno, Hradec Králové, Pardubice, Olomouc
Skupina D:
Třinec, Vítkovice, Zlín, Přerov

Dále ve vyřazovací části postoupí tým s lepším skóre. Pokud bude skóre po dvou utkáních nerozhodné, bude po druhém duelu následovat desetiminutové prodloužení 4 na 4 a případně samostatné nájezdy (pět hráčů na každé straně). Zápasy se budou vysílat v České televizi a O2 TV Sport.

Kvůli karanténním opatřením v Českých Budějovicích, Litvínově a Kladně ale muselo být odloženo pět zápasů naplánovaných na tento týden. Oproti původnímu rozpisu se tak v úterý neuskuteční utkání Sparta - České Budějovice, Plzeň - Kladno, Liberec - Litvínov a ze čtvrtečního programu vypadly souboje České Budějovice - Kladno a Litvínov - Mladá Boleslav.

Opatření spojená s koronavirem se dotknou i fanoušků. Platí, že každý klub může využít maximálně pět stavebně oddělených sektorů stadionu s 500 místy. Ne každý klub ale na celkových 2500 fanoušků dosáhne, neboť využita může být jen čtvrtinová kapacita stadionu - diváci mohou obsadit pouze každou druhou řadu a v té obsazené musí zůstat každá druhá sedačka volná.

Program zápasů v tomto týdnu
1. kolo (úterý 4. srpna)
17:00 Mladá Boleslav - Karlovy Vary
17:00 Olomouc - Hradec Králové
17:00 Třinec - Přerov
17:30 Zlín - Vítkovice
18:00 Brno - Pardubice (O2 TV Sport)
2. kolo (čtvrtek 6. srpna)
17:30 Karlovy Vary - Liberec
17:30 Vítkovice - Třinec
18:00 Hradec Králové - Brno
18:00 Pardubice - Olomouc
18:00 Přerov - Zlín
18:00 Sparta - Plzeň

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice