Hlavní obsah

Hroši přišli v derby o velkou šanci, posledním semifinalistou jsou Eagles

Brno
Aktualizováno

Teprve dohrávaný zápas nadstavbové skupiny o titul rozhodl o posledním semifinalistovi baseballové extraligy. Hroši prohráli v brněnském derby s Draky 1:2, rozhodla až extra směna. Poražený tým tak uvolnil cestu do semifinále Eagles Praha, postup již měli jistý Draci, Kotlářka Praha a Arrows Ostrava. Složení semifinálových dvojic je následující: Kotlářka - Arrows, Draci - Eagles.

Foto: baseball.cz

Nadhazovač Hrochů John Hussey se postupu nedočkal.

Článek

Zápas velmi dominantně režírovali nadhazovači. Jan Kucin za hostující Hrochy Brno a Radim Chroust a Martin Schneider za domácí Draky Brno. První a na dlouhou dobu i jediný pálkař, jemuž se podařilo překonat domácí metu, byl Michal Ondráček. Homerunem posunul Hrochy do vedení 1:0.

Skóre se změnilo až na konci 8. směny, kdy Filip Moštěk stáhnul Adama Hajtmara. Boj trval až do 10. směny, kdy Hroši promarnili šanci a nestáhli ani jeden bod v tiebreaku. Pro vítězný bod Draků si doběhl Jakub Hajtmar díky odpalu Arnošta Dubového.

Radost z výsledku propukla v pražské Krči. „Za předvedený výkon nejen v posledním utkání, ale v celé sérii musím před Hrochy smeknout. Měli perfektní obranu, když však nedáš jako hostující tým v extra inningu bod, je dohrávka smrtelná, což se ukázalo už v předchozím utkání," poukazuje Vladimír Chlup, trenér Eagles.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:
Draci Brno - Hroši Brno 2:1
Tabulka:
1.Draci Brno1412285,7
2.Kotlářka Praha149564,3
3.Arrows Ostrava157846,7
4.Eagles Praha156940,0
Hroši Brno156940,0
6.Tempo Praha1541126,7

Reklama

Související témata: